Αθλητικά

Ξεκινούν τα μαθήματα στον ΑΣΙΑΘΡ

Τα μαθήματα της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας της περιόδου 2017, που διοργανώνονται κάθε χρόνο από τον Αθλητικό Σύλλογο Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου ξεκινούν σήμερα.

Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Τα μαθήματα της Σχολής θα λάβουν χώρα από σήμερα έως και τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου. Υποστηρικτής της Σχολής Ιστιοπλοΐας του ΑΣΙΑΘΡ είναι για μια ακόμη χρονιά το Κατάστημα Ναυτιλιακών Ειδών “Αγησίλαος Ζαΐρης” καθώς και το ξενοδοχείο PLAZA HOTEL.

Τα θεωρητικά μαθήματα διδάσκονται στην αίθουσα του συλλόγου στο Ζέφυρο, με σύγχρονα εποπτικά μέσα κάθε Σάββατο απόγευμα. Τα πρακτικά μαθήματα πραγματοποιούνται με εξόδους στη θάλασσα, με ιστιοπλοϊκά σκάφη του στόλου του συλλόγου, τα πρωινά του Σαββάτου και της Κυριακής. Η τελική πρακτική δοκιμασία πριν από τις γραπτές εξετάσεις, είναι ένα διήμερο ταξίδι στην Σύμη, όπου οι μαθητές θα εφαρμόσουν στην πράξη όλη την θεωρία που θα διδαχθούν. Επίσης θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την νυχτερινή ναυσιπλοΐα, να δουν και να δοκιμαστούν στην αναγνώριση των φάρων της περιοχής και στα σήματα των πλοίων κατά την νύχτα. Τα μαθήματα διδάσκουν έμπειροι πτυχιούχοι εκπαιδευτές του ΑΣΙΑΘΡ, καθώς και ειδικοί πάνω σε κάθε τομέα με την συνεργασία πάντα της τοπικής λιμενικής αρχής. Μέσα από τα μαθήματα αυτά, οι νέοι ιστιοπλόοι θα έχουν μια πρώτη ουσιαστική επαφή με την θάλασσα και τα μυστικά της ενώ με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, και αφού εξεταστούν επιτυχώς, θα λάβουν το δίπλωμα κυβερνήτη ιστιοπλοϊκού σκάφους.

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017, στο κτίριο του ΑΣΙΑΘΡ στο Ζέφυρο (Δίπλα από τη νέα Μαρίνα), έγινε συγκέντρωση γνωριμίας των μαθητών της σχολής. Στη συγκέντρωση αυτή δόθηκαν τα βιβλία στους μαθητές και έγινε η συγκρότηση των πληρωμάτων των σκαφών για τα πρακτικά μαθήματα.

Η επιλογή της ημέρας των πρακτικών μαθημάτων (Σάββατο – Κυριακή), που θα δηλώσουν οι συμμετέχοντες με την συμπλήρωση της αίτησης δεν είναι δεσμευτική για τη σχολή. Η συγκρότηση των πληρωμάτων θα γίνει με βάση τις θέσεις που είναι διαθέσιμες, συνυπολογίζοντας κατά το δυνατόν την επιλογή τους.

Τα μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά) ξεκινούν σήμερα και η διάρκεια τους είναι δίμηνη. Τα μαθήματα, πρακτικά και θεωρητικά θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβρη και τον Νοέμβριο. Τα θεωρητικά μαθήματα θα γίνονται για όλους, σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί, κάθε Σάββατο και κάποιες Τετάρτες 19:00-22:00 στην αίθουσα του κτιρίου του ΑΣΙΑΘΡ στο Ζέφυρο .

Οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα για μέχρι τρεις (3) απουσίες από τα θεωρητικά μαθήματα. Τα πρακτικά μαθήματα θα γίνονται πάνω στο σκάφος, ανάλογα με το πλήρωμα, σε δυο ομάδες (Σάββατο και Κυριακή) από τις 09:00 έως τις 14:00. Τα σκάφη αναχωρούν από το λιμάνι του Μανδρακίου. Οι συμμετέχοντες έχουν δικαίωμα για μέχρι δυο (2) απουσίες από τα πρακτικά μαθήματα. Στο τέλος των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί διήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι με διανυκτέρευση στη Σύμη. Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί έγκαιρα. Το ταξίδι είναι υποχρεωτικό. Οι τελικές γραπτές εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν τον Δεκέμβριο σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί έγκαιρα. Τον Ιανουάριο, θα γίνει τελετή για την απονομή των διπλωμάτων στους επιτυχόντες της σχολής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου