ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τραυματίστηκε σε περίεργο τροχαίο, ο Δωδεκανήσιος πρώην πράκτορας της CIA Τζον Κυριάκου

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Τζον Κυριάκου

Ο Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νός Τζον Κυριά­κου, ένας εξέχων πρώην πρά­κτο­ρας της CIA που ήταν από τους πρώτους που απο­κά­λυψε το πρό­γραμμα βασα­νι­στη­ρίων της κυβέρ­νη­σης του Τζορτζ Μπους, τραυ­μα­τί­στηκε σοβαρά σε ένα ατύχημα με μηχανή, στις αρχές της εβδο­μά­δας, στην Ουά­σιγ­κτον, σύμφωνα με την ιστο­σε­λίδα του περιο­δι­κού Newsweek.

Το περί­εργο τροχαίο έγινε στην Ουά­σιγ­κτον. Ο ομο­γε­νής πρά­κτο­ρας της CIA χαρα­κτη­ρί­ζε­ται ήρωας από τις οργα­νώ­σεις ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των της Αμε­ρι­κής.

Ο Τζον Κυριά­κου δήλωσε ότι έχει σπάσει τα πλευρά του, έχει μια σπα­σμένη κλείδα και ένα σπα­σμένο σπόν­δυλο σε αυτό το τροχαίο. «Ευχα­ρι­στώ τον Θεό που φορούσα κράνος», δήλωσε ο ομο­γε­νής πρώην πρά­κτο­ρας

Θυμί­ζουμε ότι ο κ. Κυριά­κου δικά­στηκε το 2012 για τη διαρροή δια­βαθ­μι­σμέ­νων πλη­ρο­φο­ριών σχετικά με το βασα­νι­στή­ριο του πνιγμού που εκτέ­λεσε η CIA σε ύποπτους-μέλη της Αλ Κάιντα σε μυστικό χώρο στην Ταϊ­λάνδη.

Το βασα­νι­στή­ριο του πνιγμού ήταν παρά­νομο και δια­τά­χθηκε να γίνει με απόφαση του τότε προ­έ­δρου Τζόρτζ Μπους. Από τη στιγμή της απο­κά­λυ­ψης ήταν θύμα άνευ προη­γου­μέ­νου διωγμού από την τότε κυβέρ­νηση.

Τελικά κρίθηκε ένοχος με την κατη­γο­ρία ότι απο­κά­λυψε την ταυ­τό­τητα ενός συνα­δέλ­φου του, αξιω­μα­τι­κού της CIA σε έναν δημο­σιο­γράφο και κατα­δι­κά­στηκε σε 30 μήνες φυλά­κι­σης.

“Ήταν ένα σοβαρό ατύχημα, αλλά ελπί­ζουμε ότι θα εξέλθει του νοσο­κο­μείου την Κυριακή», δήλωσε στο Newsweek η Jesselyn Radack, μία από τους δικη­γό­ρους του. Είπε ότι ο Κυριά­κου οδη­γούσε τη μηχανή του στη Βορειο­δυ­τική περιοχή της Ουά­σιγ­κτον την Τρίτη το βράδυ όταν ένα αυτο­κί­νητο στα­μά­τησε ξαφνικά μπροστά του. Ο Κυριά­κου κτύπησε στο αυτο­κί­νητο και μετα­φέρ­θηκε βαριά τραυ­μα­τι­σμέ­νος με ασθε­νο­φόρο στο Πανε­πι­στη­μιακό Νοσο­κο­μείο George Washington, δήλωσε η Radack.

«Η ζωή μπορεί να αλλάξει μέσα σε ένα δευ­τε­ρό­λε­πτο», έγραψε ο Κυριά­κου στη σελίδα του στο Facebook. Ο Κυριά­κου ήταν καθ’ οδόν προς το βιβλιο­πω­λείο Politics and Prose όπου θα παρου­σί­αζε το τελευ­ταίο του βιβλίο, που έγραψε σε φυλακή της Πεν­σιλ­βά­νιας.

Η Μητρο­πο­λι­τική Αστυ­νο­μία της Ουά­σινγ­κτον δήλωσε ότι δεν έχει κατα­γρά­ψει το περι­στα­τικό.

Ελεύ­θε­ρος Τύπος

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.