ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με 120 λιγότερες κλίνες ΜΕΘ θα λειτουργούν τα νοσοκομεία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΜΕΘ

Πολλά κρε­βά­τια Μο­νά­δων Εντα­τι­κής Θε­ρα­πεί­ας (ΜΕΘ) οδη­γού­νται στο κλεί­σι­μο, σύμ­φω­να με την Ένωση Νο­ση­λευ­τών Ελ­λά­δας (ΕΝΕ), η οποία κάνει λόγο για «επι­βε­βαί­ω­ση των φόβων της», αφού η λήξη των συμ­βά­σε­ων των νο­ση­λευ­τών του Κέ­ντρου Ελέγ­χου και Πρό­λη­ψης Νο­ση­μά­των (ΚΕ­ΕΛ­ΠΝΟ), που είχαν δια­τε­θεί για τη στε­λέ­χω­ση των ΜΕΘ, βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη, «χωρίς διά­θε­ση ανα­πλή­ρω­σής τους από την Πο­λι­τεία».

«Είναι ντρο­πή σή­με­ρα να πα­ζα­ρεύ­ου­με την επα­να­πρό­σλη­ψη 170 συμ­βα­σιού­χων συ­να­δέλ­φων, την ώρα που πε­θαί­νουν συ­νάν­θρω­ποί μας στο δρόμο γιατί δεν υπάρ­χει μια κενή κλίνη σε ΜΕΘ. Τις επό­με­νες μέρες το πρό­βλη­μα θα εντα­θεί», ανα­φέ­ρει χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά ο πρό­ε­δρος της ΕΝΕ Δη­μή­τρης Σκου­τέ­λης.

Σύμ­φω­να με την ΕΝΕ, οι εν­δια­φε­ρό­με­νοι ενη­με­ρώ­νο­νται επι­σή­μως μέσω της διοί­κη­σης των νο­σο­κο­μεί­ων που υπη­ρε­τούν, ότι δεν προ­βλέ­πε­ται καμία δια­δι­κα­σία ανα­νέ­ω­σης σύμ­φω­να με τα ορι­ζό­με­να εκ του νόμου και, όπως επι­ση­μαί­νει ο γγ της ΕΝΕ Αρι­στεί­δης Δά­γλας, απο­τέ­λε­σμα αυτού θα είναι «τα νο­σο­κο­μεία να λει­τουρ­γούν με 120 λι­γό­τε­ρες κλί­νες ΜΕΘ».

Ση­μειώ­νει επί­σης ότι η άμεση πρό­σλη­ψη νο­ση­λευ­τών κα­θί­στα­ται ανα­γκαία σή­με­ρα πε­ρισ­σό­τε­ρο από ποτέ, ζη­τώ­ντας από την πο­λι­τι­κή ηγε­σία του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας να ασχο­λη­θεί με το θέμα και να προ­βεί σε άμε­σες ενέρ­γειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.