Ρεπορτάζ

Συνήλθε σε συνεδρίαση η νέα διοίκηση του ΠΡΟΤΟΥΡ

Συνήλθε σε συνεδρίαση υπό την νέα του σύνθεση, το διοικητικό συμβούλιο του ΠΡΟΤΟΥΡ με πρόεδρο τον κ. Αθανάσιο Στάμο.
Όπως δήλωσε στην ‘δημοκρατική’ ο νέος πρόεδρος, οι δράσεις και ο προγραμματισμός θα συνεχιστούν κανονικά –όχι μόνον μέχρι το τέλος του 2023, αλλά και για τις αρχές του επόμενου έτους, καθώς υπάρχει συνέχεια και δεν μπορεί να μείνει κάτι σε εκκρεμότητα:
«Τον ΠΡΟΤΟΥΡ τον γνωρίζω πάρα πολύ καλά, καθώς ασχολούμαι με αυτό τον οργανισμό εδώ και πάρα πολλά χρόνια –έστω και ατύπως ή από την θέση του επιστημονικού συνεργάτη στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου. Ήδη συνεδριάσαμε και θέσαμε τους στόχους και τους κανόνες λειτουργίας του Οργανισμού, για τα επόμενα βήματα. Συζητήσαμε για τον προγραμματισμό, την προβολή και διαφήμιση της Ρόδου (και της συν-διαφήμισης και συνεργασίας μαζί με την Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και τον ΕΟΤ) –με σημείο αιχμής τις επόμενες κινήσεις.
Προσωπική βούληση και εντολή του δημάρχου μας, κ. Αντώνη Καμπουράκη είναι, ο ΠΡΟΤΟΥΡ να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο αναγνωρίζοντας το μεγάλο έργο και την πολυετή προσφορά του, για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας και κατ’ επέκταση στην διαφήμιση του τοπικού μας προϊόντος. Ο ΠΡΟΤΟΥΡ ήταν ένας πρωτοπόρος Οργανισμός, όταν ιδρύθηκε, τον οποίο προσπάθησαν (στο πέρας των χρόνων) πολλοί άλλοι Δήμοι να αντιγράψουν και να παρουσιάσουν κάτι παρόμοιο. Εμείς είμαστε ικανοποιημένοι για την πρωτοποριακή λειτουργία του Οργανισμού που δημιουργήθηκε, κάποτε και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου και εκτιμώ πως θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στο προσεχές διάστημα –με την προϋπόθεση ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω».
Ερωτηθείς σχετικά με τις επόμενες κινήσεις και την συμμετοχή στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, ο κ. Στάμος δήλωσε:
«Η θητεία του δ.σ. είναι μέχρι το τέλος του 2023 αλλά εμείς, οφείλουμε να συμμετέχουμε σαν ΠΡΟΤΟΥΡ και να εκπροσωπήσουμε την Ρόδο στην Έκθεση ‘World Travel Market’ που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα 6 – 8 Νοεμβρίου στο Λονδίνο. Επιπλέον, πρέπει να εργαστούμε από τώρα, για να προετοιμάσουμε την συμμετοχή της Ρόδου και στις τουριστικές εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν στις αρχές του επόμενου έτους (2024) καθώς δεν μπορεί να μείνει εκτός ο τουριστικός μας προορισμός –και βεβαίως, δεν μπορεί να μείνει ξεκρέμαστος ο ΠΡΟΤΟΥΡ».
Όπως έγραψε η ‘δ’, ο ΠΡΟΤΟΥΡ μαζί με την Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και εκπροσώπους, θα συμμετέχει μαζί με τον ΕΟΤ σε ένα μεγάλο περίπτερο –στο Λονδίνο. Στην αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν οι τουρ οπερέιτορς, πολλοί επιχειρηματίες της Ρόδου, οι επαγγελματίες που εμπλέκονται με τον Τουρισμό, και με τις μεγάλες εταιρείες της Μεγ. Βρετανίας, εκπρόσωποι φορέων, αρχών κ.λπ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου