Τοπικές Ειδήσεις

Προτάσεις του Ι.Σ.Ε.Κ. για τη βελτίωση του ΕΣΥ στην ακριτική Ελλάδα – Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας

Επιστολή του Ι.Σ.Ε.Κ. προς τον Υπουργό Υγείας κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με Θέμα: «Προτάσεις του Ι.Σ.Ε.Κ. για τη βελτίωση του ΕΣΥ στην ακριτική Ελλάδα»:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις απόψεις και τις θέσεις του ακριτικού Συλλόγου μας όσο αφορά την οργάνωση και λειτουργία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης στα

 

νησιά μας που θεωρούμε ότι είναι υψίστης σπουδαιότητας ούτως ώστε να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία στο σύστημα υγείας.

1. Αλλαγή με νομοθετική ρύθμιση του οργανισμού των νοσοκομείων για τα ακριτικά νησιά μας σε πιο ευέλικτη μορφή ούτως ώστε τα Διοικητικά Συμβούλια των νοσοκομείων να αποφασίζουν ποιες και πόσες θέσεις χρειάζεται να προκηρύξουν ούτως ώστε να υπάρχει πληρότητα σε όλες τις ειδικότητες. Για να αλλάξει ένας οργανισμός νοσοκομείου με τα σημερινά δεδομένα είναι μία πολύ χρονοβόρα διαδικασία που αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν ιατροί πρόθυμοι να καλύψουν τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά η γραφειοκρατία το απαγορεύει.

2. Να δοθούν οικονομικά και επιστημονικά κίνητρα καθώς και επίδομα στέγης στους ιατρούς ούτως ώστε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να είναι πιο ελκυστικό σε νέους ιατρούς που επιθυμούν να έρθουν στα νησιά μας.

3. Άμεση κατάργηση του claw back που έχει οδηγήσει τους εργαστηριακούς ιατρούς στα όρια της χρεοκοπίας.

4. Άμεση πρόσληψη νέων ιατρών και επίσης μονιμοποίηση των ήδη υπηρετούντων επικουρικών ιατρών.

5. Επιτάχυνση των διαδικασιών του νόμου για την παρουσία των εκπροσώπων των Ιατρικών Συλλόγων στα Δ.Σ. των νοσοκομείων.

6. Να υπάρχει προαιρετική παραμονή στο ΕΣΥ όσων ιατρών επιθυμούν να παραμείνουν στα ακριτικά νησιά μας όλων των ειδικοτήτων μέχρι τα 70 έτη, όπως ήδη εφαρμόζεται με διάφορες παρατάσεις από το Υπουργείο Υγείας λόγω έλλειψης ιατρικού δυναμικού.

7. Καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εφημερευόντων ιατρών στα νοσοκομεία.

 

 

 

 

Θεωρούμε ότι με μία επίσκεψη σας στα ακριτικά νησιά μας θα κατανοήσετε καλύτερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακρίτες νησιώτες μας όσο και οι ιατροί μας.

 

 

Μετά τιμής

Για το Δ.Σ.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΥΡΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου