ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντικά έργα εκτελούνται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

news room 1 λεπτό ανάγνωση
περιφερεια νοτιου αιγαίου
Μέγεθος γραμμάτων

Μια σειρά από ση­μα­ντι­κά έργα τα οποία εκτε­λεί η Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου στο νησί της Ρόδου, βρί­σκο­νται σε εξέ­λι­ξη.

Σύμ­φω­να με τον ει­δι­κό συ­νερ­γά­τη του πε­ρι­φε­ρειάρ­χη σε θέ­μα­τα έργων κ. Στέρ­γο Στά­γκα, ήδη ολο­κλη­ρώ­θη­καν έργα πνοής για το νησί που αφο­ρούν σε ασφαλ­το­στρώ­σεις ή οδο­ποι­ία ενώ προ­χω­ρεί η αντι­κα­τά­στα­ση των λαμ­πτή­ρων στο πε­ρι­φε­ρεια­κό δί­κτυο της νήσου Ρόδου, με λά­μπες τύπου LED, σχε­διά­ζε­ται η κα­τα­σκευή νέων πε­ζο­δρο­μί­ων και οι δια­γραμ­μί­σεις στα δί­κτυο πε­ριο­χής ευ­θύ­νης της ΠΝΑΙ σε όλα τα νησιά της Δω­δε­κα­νή­σου.

Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα:

Η αντι­κα­τά­στα­ση των λαμ­πτή­ρων στο πε­ρι­φε­ρεια­κό δί­κτυο με λά­μπες τύπου LED

Με πολύ κα­λούς ρυθ­μούς προ­χω­ρεί και το έργο του ηλε­κτρο­φω­τι­σμού και της αντι­κα­τά­στα­σης των λαμ­πτή­ρων στο πε­ρι­φε­ρεια­κό δί­κτυο της νήσου Ρόδου, με λά­μπες τύπου LED. Η σχε­τι­κή σύμ­βα­ση υπε­γρά­φη τον πε­ρα­σμέ­νο Απρί­λιο ανά­με­σα στην Πε­ρι­φέ­ρεια Νο­τί­ου Αι­γαί­ου και την ανά­δο­χο εται­ρεία Dastery Systems Α.Ε. πα­ρό­ντος του εκ­προ­σώ­που της ΚΑΠΕ που είναι και ο φο­ρέ­ας που θα πα­ρα­λά­βει το έργο. Η αντι­κα­τά­στα­ση ολο­κλη­ρώ­θη­κε στο τμήμα της Εθνι­κής Οδού από αε­ρο­δρό­μιο προς Τσαϊ­ρι, από Ρόδο έως Λίνδο κι ένα τμήμα στα Κρη­τι­κά. Ήδη πα­ρε­λή­φθη­σαν δύο ακόμη με­γά­λες πο­σό­τη­τες και οι ερ­γα­σί­ες θα ξε­κι­νή­σουν εκ νέου στα μέσα Σε­πτεμ­βρί­ου.

Τα επό­με­να ση­μεία θα είναι: Πυ­λώ­να – Λάρ­δος, Ρόδος – Καλ­λι­θέα, Φα­λη­ρά­κι, Κο­σκι­νού – Euromedica, Κα­λυ­θιές, Κρε­μα­στή – Πα­στί­δα, Κρη­τι­κά – Κα­λα­βάρ­δα κι ένα τμήμα της Προ­φύ­λιας.

Θυ­μί­ζου­με ότι πε­ρί­που 5.200 φω­τι­στι­κά ση­μεία σε όλο το νησί της Ρόδου, θα αντι­κα­τα­στα­θούν με λαμ­πτή­ρες τύπου LED.

Η απο­κα­τά­στα­ση των δι­κτύ­ων φω­τι­σμού

Η ΠΝΑι ετοι­μά­ζει ένα ακόμη με­γα­λε­πί­βο­λο έργο για την απο­κα­τά­στα­ση των δι­κτύ­ων φω­τι­σμού (σε πε­ριο­χές όπου δεν θα το­πο­θε­τη­θούν οι λά­μπες LED). Ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός ανέρ­χε­ται στα 6,5εκ. ευρώ (2,8εκ. ευρώ με την έκ­πτω­ση) από ίδιους πό­ρους και αφορά ερ­γα­σί­ες που θα γί­νουν με σκα­ψί­μα­τα και το­πο­θέ­τη­ση υπο­γεί­ων κα­λω­δί­ων, ιστών φω­τι­σμού, 52 πίλαρ (κι­βώ­τια ηλε­κτρι­κής δια­νο­μής) και 20.000 μέ­τρων στη­θαί­ων.

Η το­πο­θέ­τη­ση θα γίνει σε πε­ριο­χές στην Ρόδου – Λίν­δου, στα Κο­λύ­μπια προς την Λίνδο, στην Ρόδου – Καλ­λι­θέ­ας, στην Πυ­λώ­να – Λάρδο, στο Φα­λη­ρά­κι, από τα φα­νά­ρια Κο­σκι­νού έως την Ρόδο, στις Κα­λυ­θιές προς λε­ω­φό­ρο Καλ­λι­θέ­ας, στην Ια­λυ­σό, στα Κα­λα­βάρ­δα, ένα κομ­μά­τι στην πε­ριο­χή Ίστριο – Προ­φύ­λια και σε κά­ποιες πε­ριο­χές στην Πα­στί­δα και στην Κρε­μα­στή. Η εγκα­τά­στα­ση του ερ­γο­λά­βου ανα­μέ­νε­ται να γίνει στο προ­σε­χές χρο­νι­κό διά­στη­μα.

Νέα πε­ζο­δρό­μια

Η Πε­ρι­φε­ρεια­κή Αρχή, σύμ­φω­να με τον κ. Στά­γκα θα προ­χω­ρή­σει στην κα­τα­σκευή νέων πε­ζο­δρο­μί­ων στις πε­ριο­χές: Φα­νε­ρω­μέ­νη – Κρη­τι­κά, Μι­ρα­μά­ρε – Ιξιά και από Αστυ­νο­μία Ια­λυ­σού – Κρε­μα­στή. «Το σύ­νο­λο των έργων μαζί με το δί­κτυο ομ­βρί­ων στις αντί­στοι­χες πε­ριο­χές θα είναι της τάξης των 6,5εκ. ευρώ πε­ρί­που και οι ερ­γα­σί­ες ξε­κι­νούν από αυτό τον μήνα», δή­λω­σε ο κ. Στά­γκας.

Οι δια­γραμ­μί­σεις

σε όλα τα νησιά

Για πρώτη φορά γί­νε­ται στο σύ­νο­λο των νη­σιών της πε­ριο­χής Δω­δε­κα­νή­σου στα δί­κτυα πε­ριο­χής ευ­θύ­νης της ΠΝΑΙ (1000 χλμ εκ των οποί­ων τα 600χλμ στο νησί της Ρόδου) με θερ­μο­πλα­στι­κό ή ψυ­χρο­πλα­στι­κό στα κε­ντρι­κά ση­μεία του νη­σιού για να έχει 4-5 έτη χρόνο ζωής είναι η πρώτη φορά που εφα­ρό­ζε­ται αυτή η τε­χνο­λο­γία. Ήδη έχουν γίνει αντί­στοι­χες ερ­γα­σί­ες στην Λέρο, στην Κάρ­πα­θο, στην Κά­λυ­μνο, στην Κω και στα υπό­λοι­πα νησιά.

Όπως επι­σή­μα­νε ο κ. Στά­γκας: «Όλες αυτές οι πα­ρεμ­βά­σεις δεν έχουν ξα­να­γί­νει ποτέ στο πα­ρελ­θόν σε τέ­τοια έκτα­ση και με τό­σους υψη­λούς προ­ϋ­πο­λο­γι­σμούς, με ση­μείο αιχ­μής την ασφά­λεια του οδι­κού δι­κτύ­ου. Η ΠΝΑι επέ­δει­ξε έμπρα­κτο εν­δια­φέ­ρον για πε­ριο­χές όπως η Κατ­τα­βιά, το Κιο­τά­ρι, η Ψίν­θος, οι Φάνες, ο Με­σα­να­γρός κ.λπ. Ει­δι­κά για τη Νότια Ρόδο ολο­κλη­ρώ­θη­κε η ερ­γο­λα­βία και η συ­ντή­ρη­ση της οδο­ποι­ί­ας του επαρ­χια­κού οδι­κού δι­κτύ­ου, Λίν­δου – Νό­τιας Ρόδου που πε­ρι­λαμ­βά­νει τις εξής πε­ριο­χές: Λίν­δος, Πυ­λώ­να, Λάρ­δος -συν το τε­χνι­κό έργο στην πε­ριο­χή Γυ­ψά­δι­κα- Ασκλη­πιό, Γεν­νά­δι, Αρ­νί­θα, Κα­τα­ρα­μέ­νος. Αυτό το έργο αφο­ρού­σε ασφαλ­το­στρώ­σεις, δια­γραμ­μί­σεις, δί­κτυα ομ­βρί­ων και στη­θαία ασφα­λεί­ας. Αυτό από μόνο του, απο­δει­κνύ­ει το έμπρα­κτο εν­δια­φέ­ρον της ΠΝΑι ακόμη και στις πιο απο­μα­κρυ­σμέ­νες πε­ριο­χές στο νησί της Ρόδου».

Τέλος, να ση­μειω­θεί ότι σε εξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται ο δια­γω­νι­σμός για την συ­ντή­ρη­ση του επαρ­χια­κού δι­κτύ­ου από Ια­λυ­σό έως Μο­νό­λι­θο μαζί με τα κε­ντρι­κά επι­μέ­ρους ση­μεία πρ/μού 900.000 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.