Ειδήσεις

Το θωρηκτό “Αβέρωφ” βγαίνει στο Αιγαίο – Πότε και γιατί αποπλέει

Η απόφαση είναι οριστική, το εγχείρημα δύσκολο μεν, αλλά ενδιαφέρον. Το θωρηκτό “Αβέρωφ”θα αποπλεύσει μετά τα μέσα Οκτωβρίου! Προορισμός το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου θα παραμείνει για περίπου ένα μήνα!

Σύμφωνα με το militaire.gr, το σχέδιο πλεύσης έχει γίνει και ήδη έχουν αρχίσει να “βγαίνουν” σήματα για το πλήρωμα του θωρηκτού “Αβέρωφ”, το οποίο βεβαίως θα ρυμουλκηθεί.

Ωστόσο, επί του θωρηκτού “Αβέρωφ” θα υπάρχει πλήρωμα 60 ανδρών και γυναικών που δεν θα είναι “διακοσμητικό”. Κάθε άλλο… Ένα τέτοιο ταξίδι χρειάζεται προσοχή και οι ειδικότητες του πληρώματος έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος προκύψει.

Το ταξίδι θα διαρκέσει δυο μέρες. 50 ώρες για την ακρίβεια, λένε οι υπολογισμοί που έχουν γίνει.

Το “Αβέρωφ” θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Αυτή ήταν η αφορμή για να αποφασιστεί από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ο πλους για τη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, αποφασίστηκε η παραμονή του “Αβέρωφ” για έναν μήνα στη Θεσσαλονίκη, για να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να το επισκεφθούν.

Πηγή: militaire.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου