Στην άλλοτε κραταιά Ρόδο οι συνέπειες της κρίσης έχουν αφήσει τα σημάδια τους. Κι ενώ ομολογουμένως  το νησί βρίσκεται σε ένα  καλύτερο βιοτικό επίπεδο συγκριτικά με το γενικό σύνολο, τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση έχει δείξει το πρόσωπό της . Όλο και περισσότεροι είναι οι συμπολίτες που απευθύνονται σε κοινωνικές δομές όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο για να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα προς το ζην για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα. Αλλά υπάρχουν κι οι αφανείς ήρωες, όπως η άνεργη μητέρα από τη  Ρόδο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του madata.gr και ρεπορτάζ που ανέδειξε το tv kosmos μια τετραμελής οικογένεια με δύο ανήλικα αγόρια, ζει το δικό της Γολγοθά, σε ένα μικρό αυτοκίνητο στη Ρόδο

Η άνεργη μητέρα ζήτα την βοήθεια των πολιτών της Ρόδου, καθώς ο 11χρονος γιός της πάσχει από λευχαιμία και επιβάλλεται κάθε μήνα να ταξιδεύει στην Αθήνα για την απαιτουμένη θεραπεία.

Πρόκειται για μια ακόμη τραγική οικογενειακή ιστορία, αφού και ο πατέρας της οικογενείας έχει υποβληθεί σε σοβαρή επέμβαση, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εργαστεί.

Εκτός των υπολοίπων, η οικογένεια δεν έχει χρήματα για να ενοικιάσει σπίτι και έτσι αναγκάζονται να διαμένουν στο αυτοκίνητό τους.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ