Ειδήσεις

Το WWF καταγγέλλει Υψηλάντη – Κόνσολα κι ακόμη 48 βουλευτές της ΝΔ

Το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης καταγγέλλει τους 50 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ του β’ θερινού τμήματος που υπερψήφισαν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ως υπεύθυνους για την καταστροφή των δασών.
Μεταξύ αυτών οι βουλευτές Δωδεκανήσου κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης και Μ. Κόνσολας.
Με ανάρτησή του το WWF Ελλάδας έβγαλε τις φωτογραφίες και τα ονόματα των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που όπως καταγγέλλει η οργάνωση οδηγεί στην καταστροφή των δασών που έχουν απομείνει στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, το WWF χαρακτηρίζει την Τρίτη 5 Αυγούστου ως “ημέρα κοινοβουλευτικής ντροπής”, αφού όπως λέει “με πολιτική ευθύνη του ΥΠΕΚΑ και προσωπική ευθύνη των 50 βουλευτών που είπαν «ναι», υπερψηφίστηκε τελικά το χειρότερο από τα άρθρα του αντιδασικού σχεδίου νόμου, το άρθρο 36, το οποίο “προβλέπει σωρεία από νέες χρήσεις και περαιτέρω διευκόλυνση ισχυουσών χρήσεων σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις (όπως εκχερσώσεις, διανοίξεις δρόμων, εγκαταστάσεις ενέργειας, σύνθετα τουριστικά καταλύματα, κ.α.), ενώ επιτρέπονται πλέον επιβαρυντικές χρήσεις και για τα πάρκα και άλση σε πόλεις. Η ανυπολόγιστη συνολική επιβάρυνση για τον δσικό πλούτο της χώρας θα είναι μη αναστρέψιμη”.
Η περιβαλλοντική οργάνωση χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για τα δάση “δασοκτόνο” και “μνημείο κακής νομοθέτησης, ανασφάλειας δικαίου και περιφρόνησης κάθε έννοιας κράτους δικαίου” και τελικά “ντροπή για την Ελληνική Δημοκρατία”.
“Ο φυσικός πλούτος της χώρας απειλείται από την κυβερνητική πολιτική με συνέπεια την περαιτέρω υποβάθμιση της ζωής των πολιτών. Το περιβάλλον πρέπει να αντιμετωπίζεται ως κεφάλαιο για διατήρηση και ως πεδίο ανάπτυξης μιας πραγματικά βιώσιμης οικονομίας και όχι ως αναλώσιμος πόρος”, καταλήγει η ανακοίνωση της WWF.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου