Τοπικές Ειδήσεις

Εργασίες ανακαίνισης ανάπλασης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ανω

Εργασίες ανάπλασης στον αύλειο χώρο αλλά και ανακαίνιση του παρεκκλησίου του Αγίου Ραφαήλ που βρίσκεται εκεί, πραγματοποιούνται αυτό τον καιρό στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «δημοκρατικής» στον αύλειο χώρο του ναού, υπήρχαν παραπήγματα και παράγκες με γυψοσανίδες και αυθαίρετες κατασκευές, οι οποίες και αφαιρέθηκαν (με την σύμφωνη γνώμη της αρχαιολογικής υπηρεσίας κ.λπ.)
Ήδη οι εργασίες έχουν προχωρήσει ενώ σημαντική θα είναι η ανακαίνιση που θα γίνει στο παρεκκλήσι του Αγίου Ραφαήλ.
Ο κεντρικός ναός είναι του Αγίου Γεωργίου Άνω ενώ υπάρχει ένα παρεκκλήσι των Αγίων Στυλιανού του Παφλαγόνος, Νίκωνος του Μετανοείτε και Αληθείου του Κιονίτου που εγκαινιάστηκε το 2018 από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο.
Το παρεκκλήσι που βρίσκεται μέσα στον αύλειο χώρο και είναι των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης κρίθηκε απαραίτητο να ανακαινιστεί και να επεκταθεί λόγω σοβαρών προβλημάτων στατικότητας που έχουν εμφανιστεί στο κτήριο.
Επιπλέον, οι εικόνες, ο εσωτερικός διάκοσμος και οι αγιογραφίες μεταφέρονται στον νέο χώρο του παρεκκλησίου.
Σημειώνεται πως στον Άγιο Γεώργιο Άνω, υπάρχει μεγάλος χώρος για εκδηλώσεις, συνεδριάσεις κ.λπ. ο οποίος διατίθεται δωρεάν για το κοινό.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου