ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ν. Σαντορινιός: Ποια η σκοπιμότητα της υποβάθμισης του Νοσοκομείου Καρπάθου;

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΣΑΝΤΟΡΙΝΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Η Κυ­βέρ­νη­ση οφεί­λει να δώσει εξη­γή­σεις

Μετά την ηχηρή πα­ραί­τη­ση του Διοι­κη­τή του Γε­νι­κού Νο­σο­κο­μεί­ου Ρόδου, αλυ­σι­δω­τές είναι οι αντι­δρά­σεις που απο­κα­λύ­πτουν την κα­τάρ­ρευ­ση και των άλλων δομών υγεί­ας των νη­σιών της Δω­δε­κα­νή­σου.

Έτσι, «ακέ­φα­λο» είναι εδώ και λίγες μέρες και το Νο­σο­κο­μείο Καρ­πά­θου, αφού λόγω της «επι­τε­λι­κής» απο­τυ­χί­ας της Κυ­βέρ­νη­σης να διο­ρί­σει νέα Διοί­κη­ση στο ΓΝΚ «Άγιος Ιω­άν­νης ο Καρ­πά­θιος» από τον Αύ­γου­στο του 2019!, ο κ. Ρου­μά­νης ασκού­σε πα­ράλ­λη­λα κα­θή­κο­ντα Διοι­κη­τή και στα δυο Νο­σο­κο­μεία.

Να θυ­μί­σου­με ότι το Νο­σο­κο­μείο Καρ­πά­θου ήταν έργο της προη­γού­με­νης Κυ­βέρ­νη­σης στο πλαί­σιο της ενί­σχυ­σης των πα­ρε­χό­με­νων υπη­ρε­σιών υγεί­ας προς τους νη­σιώ­τες και τους επι­σκέ­πτες. Για το σκοπό μά­λι­στα της πλή­ρους λει­τουρ­γί­ας του, ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ- ΠΣ είχε με­ρι­μνή­σει για την έκ­δο­ση ΦΕΚ Ορ­γα­νο­γράμ­μα­τος του Νο­σο­κο­μεί­ου, είχε διο­ρί­σει Διοι­κη­τή της δομής, είχε ανα­κοι­νώ­σει κί­νη­τρα για την πλή­ρω­ση των θέ­σε­ων ια­τρι­κού προ­σω­πι­κού και είχε προ­βεί στις ανα­γκαί­ες ενέρ­γειες για προ­σλή­ψεις λοι­πού προ­σω­πι­κού, ως επι­κου­ρι­κού, μέχρι την ολο­κλή­ρω­ση του δια­γω­νι­σμού για μό­νι­μες θέ­σεις στο ΕΣΥ, μέσω ΑΣΕΠ.

Τρία χρό­νια μετά, το Νο­σο­κο­μείο υπο­λει­τουρ­γεί: δεν έχει καν Διοι­κη­τή, ο Γε­νι­κός Ια­τρός πα­ραι­τή­θη­κε πρό­σφα­τα, ο πα­θο­λό­γος απο­σπά­στη­κε με συ­νο­πτι­κές δια­δι­κα­σί­ες για να συ­μπλη­ρώ­σει ανά­γκες σε άλλο νησί, ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός του πα­ρα­μέ­νει χα­μη­λός και ανί­κα­νος να κα­λύ­ψει τις ελ­λεί­ψεις και ο πε­ρι­βό­η­τος κόμ­βος για να μπο­ρέ­σει με ασφά­λεια να εξα­σφα­λι­στεί η εί­σο­δος- έξο­δος από τη δομή ακόμη βρί­σκε­ται ….. στις κορ­δέ­λες.

Τέλος, όπως σχο­λιά­ζει ο Νε­κτά­ριος Σα­ντο­ρι­νιός, αν κά­ποιος πα­ρα­τη­ρή­σει το χρο­νι­κό της υπο­βάθ­μι­σης και εγκα­τά­λει­ψης των δη­μο­σί­ων Νο­σο­κο­μεί­ων των νη­σιών, εύ­κο­λα εξη­γεί και τις πρό­σφα­τες δη­λώ­σεις της Ανα­πλη­ρώ­τριας Υπουρ­γού Υγεί­ας, κας Γκά­γκα, όπου με πε­ρισ­σό θρά­σος δή­λω­σε λίγο ή πολύ ότι δεν μπο­ρεί η Κυ­βέρ­νη­ση να πλη­ρώ­νει μό­νι­μους για­τρούς στα νησιά για να κά­θο­νται και η λύση είναι ο ιδιω­τι­κός το­μέ­ας. Ιδού λοι­πόν η απά­ντη­ση στο γιατί το Νο­σο­κο­μείο της Καρ­πά­θου απο­ψι­λώ­νε­ται από για­τρούς, γιατί δεν αυ­ξά­νε­ται ο προ­ϋ­πο­λο­γι­σμός του, γιατί έχει μεί­νει χωρίς Διοί­κη­ση, γιατί δεν ολο­κλη­ρώ­νο­νται τα απα­ραί­τη­τα, για τη λει­τουρ­γία του, έργα.

Βιώ­νου­με τις μέρες μιας επι­κίν­δυ­νης Κυ­βέρ­νη­σης που ντι­λά­ρει με όλα, ακόμη με την Υγεία των νη­σιών. Πρέ­πει να φύγει τώρα, πριν να είναι αργά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.