Τοπικές Ειδήσεις

Η Ελλάδα αποκτά 15 μικρά αμφίβια αεροσκάφη για τις καλοκαιρινές φωτιές στα νησιά

Τι συνδέει τον εκσυγχρονισμό 7 αεροσκαφών Canadair που «ρίχνονται» κάθε καλοκαίρι στη μάχη της φωτιάς με την ίδρυση ενός νέου Κέντρου Ακτινοθεραπείας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» και την  κατασκευή νέων κτιρίων για την στέγαση των Εργαστηρίων Κυτταρικής και Γενετικής Θεραπείας και Αιματολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη; Η απάντηση είναι απλή – περισσότερο απλή δεν γίνεται… Η σύνδεση έχει να κάνει με το Ταμείο Ανάκαμψης και την χρηματοδότηση του.

Πιο συγκεκριμένα, ολόκληρο το πλέγμα των παρεμβάσεων για τον αναγκαίο και απαραίτητο εκσυγχρονισμό εναερίων μέσων για την Πολιτική Προστασία θα απαιτήσει μια επένδυση της τάξης των 155 εκατομμυρίων ευρώ. Όπως διαβάζω στην επίσημη αναλυτική παρουσίαση των δράσεων του Ελληνικού Σχεδίου «η άμεση και έγκαιρη επέμβαση είναι κρίσιμη για τη διαχείριση των κρίσεων που δημιουργούν οι φυσικές καταστροφές και προπαντός αυτές που γίνονται όλο και πιο επικίνδυνες λόγω κλιματικής αλλαγής (πυρκαγιές, πλημμύρες κα)».

Και εκσυγχρονισμός
Στο πλαίσιο αυτό πολλαπλασιάζονται και βελτιώνονται τα εναέρια μέσα που διατίθενται για ανάγκες Πολιτικής Προστασίας. Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται «ο εκσυγχρονισμός 7 αεροσκαφών Canadair, 2 ελικοπτέρων Super Puma και 3 BK 117, και η προμήθεια 15 νέων μικρών αμφιβίων αεροσκαφών για παρεμβάσεις πυρόσβεσης σε νησιωτικές περιοχές, ελικοπτέρων και drones, που θα χρησιμοποιηθούν για μεταφορές, ιατρική χρήση, έκτακτη ανάγκη, επιτήρηση και πυρόσβεση».

Και από την εμφάνιση στο προσκήνιο 15 νέων μικρών αμφίβιων αεροσκαφών στις παρεμβάσεις σε Νοσοκομεία όπως το «Σωτηρία» και το «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, με 32 εκατομμύρια ευρώ θα χρηματοδοτηθεί η ίδρυση και κατασκευή Κέντρου Ακτινοθεραπείας στο «Σωτηρία», ένα από τα εμβληματικά μας νοσοκομεία που βοηθά στην κάλυψη των αναγκών των ασθενών με καρκίνο και την αυξημένη ζήτηση τμημάτων Ακτινοθεραπείας στη χώρα, ενώ άλλα 7 εκατομμύρια ευρώ θα κατευθυνθούν για τη δημιουργία νέων κτιρίων για την στέγαση των Εργαστηρίων Κυτταρικής και Γενετικής Θεραπείας και Αιματολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.  Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη επένδυση έρχεται προκειμένου «να συμβαδίσει η παροχή υπηρεσιών του με τις αυξημένες απαιτήσεις φροντίδας ασθενών (κακοήθεις αιματολογικές ασθένειες και ολοένα αυξανόμενη απαίτηση για μεταμοσχεύσεις αιμοποιητικών κυττάρων), καθώς και τις σύγχρονες βιοϊατρικές τεχνολογίες».

Πηγή in.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου