Αθλητικά

Εξετάσεις Άδειας Ικανότητας Αθλητή στο Κ.Ε.Ι.Ρ.

Παράλληλα με τον 4ο Αγώνα Ανάπτυξης Ιππικής Αντοχής που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ιππασίας Ρόδου στις 21 Απριλίου, θα γίνουν και εξετάσεις Άδειας Ικανότητας Αθλητή Ιππικής Δεξιοτεχνίας και Ιππικής Αντοχής, μία ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο 20 Απριλίου. Η εξεταστέα ύλη θα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας www.hef.gr.

Θεωρία:

-Κανονισμοί αθλημάτων (Ιππικής Δεξιοτεχνίας και Ιππικής Αντοχής)

-Γενικά (Σαγή, Ορισμοί, Ίππευση, Ιππική συμπεριφορά, Μεταφορά, Αγώνες κτλ.)

-Κτηνιατρικά (Ιππολογία, Υγιεινή του αλόγου, Ιπποκομία, Τροφή, Ασθένειες)

Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε 30 πολλαπλές ερωτήσεις εκ των οποίων θα πρέπει να απαντηθούν ορθά οι 25. Οι εξεταζόμενοι άνω των 14 ετών έχουν 30 λεπτά για να απαντήσουν τις πολλαπλές ερωτήσεις, ενώ οι εξεταζόμενοι 9 έως 14 ετών θα έχουν 40 λεπτά.

Πρακτική:

-Τεστ Ιππικής Δεξιοτεχνίας: Ε Αρχαρίων. Οι εξεταστές κρίνουν τη θέση του ιππέα, την ακρίβεια στο τεστ καθώς και την ικανότητα του ιππέα να καθοδηγεί τον ίππο του.

-Κτηνιατρική επιθεώρηση-έλεγχος ίππων

-Εκπαιδευτική διαδρομή Ιππικής Αντοχής 5 χλμ.

Τρόπος διεξαγωγής:

Όλοι οι υποψήφιοι εξετάζονται στη θεωρία, γραπτά. Όσοι υποψήφιοι επιτύχουν στη θεωρία, εξετάζονται στη συνέχεια στο τεστ Ιππικής Δεξιοτεχνίας Ε Αρχαρίων. Ολοκληρώνοντας με επιτυχία το τεστ, οι εξεταζόμενοι θα έχουν λάβει την Άδεια Ικανότητας Αθλητή στην Ιππική Δεξιοτεχνία.

Στη συνέχεια, οι εξεταζόμενοι, αν επιθυμούν να λάβουν και την ΑΙΑ Ιππικής Αντοχής, θα εξετάζονται στην κτηνιατρική επιθεώρηση-έλεγχο ίππων και στην εκπαιδευτική διαδρομή των 5 χλμ. Ολοκληρώνοντας με επιτυχία την εκπαιδευτική διαδρομή Ιππικής Αντοχής, οι εξεταζόμενοι θα έχουν λάβει και την ΑΙΑ Ιππικής Αντοχής.

Αθλητές που κατέχουν ήδη την Άδεια Ικανότητας Αθλητή στην Ιππική Δεξιοτεχνία, θα εξετάζονται στη θεωρία μόνο στις ερωτήσεις Ιππικής Αντοχής, στην κτηνιατρική επιθεώρηση-έλεγχο ίππων και στην εκπαιδευτική διαδρομή των 5 χλμ.

Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να φορούν καπέλο ιππασίας τριών σημείων. Επιπλέον οι υποψήφιοι έως 14 ετών είναι υποχρεωτικό να φορούν και εγκεκριμένο θώρακα ασφαλείας. Κατά τα λοιπά, η ενδυμασία όπως ορίζεται στον κανονισμό Ιππικής Αντοχής.

Κάθε ίππος μπορεί να συμμετάσχει την ίδια ημέρα, μόνο με έως δύο υποψήφιους.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Ονομαστικές δηλώσεις: Οι ονομαστικές δηλώσεις συμμετοχής για την ΑΙΑ αποστέλλονται στο συνοδευτικό δελτίων από τα σωματεία-μέλη της ΕΙΟ και πρέπει να υποβληθούν έως τη Δευτέρα 15 Απριλίου, ηλεκτρονικά στο teibe@otenet.gr , όπως και μια λίστα με τα ονοματεπώνυμα των εξεταζόμενων και το όνομα του ίππου τους, υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα του ομίλου.

Υποβολή δικαιολογητικών και παράβολο ΑΙΑ:

Τα δικαιολογητικά των υποψηφίων αθλητών πρέπει να υποβληθούν από τους ομίλους πρωτότυπα και συμπληρωμένα στην ΕΙΟ έως τη Δευτέρα 15 Απριλίου:

Α. Κάρτα Υγεία Αθλητού (σε περίπτωση που έχει περάσει ένας χρόνος από την εγγραφή του στο μητρώο αθλητών της ΕΙΟ).

Β. Όσοι εκ των υποψηφίων δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αθλητών της ΕΙΟ θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένο, μέσω του ομίλου τους, το Δελτίο Εγγραφής, από το οποίο να πιστοποιείται η ηλικία του υποψήφιου αθλητή, που πρέπει να έχει συμπληρώσει εννέα έτη από τη γέννηση του, πιστοποιητικό γεννήσεως ή φωτογραφία ταυτότητας/διαβατηρίου και μια ψηφιακή φωτογραφία υψηλής ανάλυσης, μεγέθους ταυτότητας, σε μορφή jpg.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου