Τη Ρόδο επισκέφθηκε χθες από το πρωί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης. Σκοπός του ταξιδιού του ήταν να απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για να κερδηθεί η μάχη της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέσα από τη στήριξη της υποψηφιότητας του Γιώργου Χατζημάρκου.
Ο κ. Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τους βουλευτές του κόμματος Λ. Αυγενάκη, Μ. Κόνσολα και Γ. Βρούτση, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή, Γιώργο Κρεμλή, τον Γραμματέα Οργανωτικού, Στέλιο Κονταδάκη, τους πρώην βουλευτές Βασίλη Υψηλάντη, Μίκα Ιατρίδη, Γιάννη Παππά, τον πολιτευτή της ΝΔ Στέφανο Δράκο, τον πρόεδρο της ‘Ενωσης Ξενοδόχων Ρόδου και υποψήφιο δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου, Νίκο Μπόνη, και από τοπικά κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, παρέστη σε εκδήλωση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, θέμα της οποίας ήταν η ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου.
Λαμβάνοντας το λόγο τόνισε την σπουδαιότητα του εορτασμού της επετείου επισημαίνοντας ότι η Δωδεκάνησος είναι η τελευταία περιοχή που ενσωματώθηκε στην Ελλάδα το 1948 και εξήρε τις προσπάθειες των παιδιών, των εκπαιδευτικών και των γονέων για την εκδήλωση αυτή.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης αυτής με θέμα «Η πορεία της Δωδεκανήσου προς την Ενσωμάτωση» ο δήμαρχος Ρόδου απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τον καλωσόρισε στη Ρόδο και του παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα του Δήμου.
Ο δήμαρχος χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα που ενσωματώθηκαν τελευταία στη Μητέρα Πατρίδα, αξίζουν της προσοχής του κεντρικού ελληνικού κράτους. Προσδοκούμε στην εφαρμογή πολιτικών που θα μετατρέψουν τη νησιωτικότητα από πρόβλημα, σε στρατηγικό πλεονέκτημα»
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευχαρίστησε το δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο και δήλωσε ότι «πάντα θα βρίσκεται στο πλευρό των νησιωτών».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας περπάτησε μέχρι την κεντρική καφετέρια του «Ronda» όπου συναντήθηκε με εργαζόμενους νέους, συζητώντας μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Απλός και προσιτός, σταματούσε συχνά στο δρόμο για να χαιρετίσει και να συνομιλήσει με πολίτες, με παιδιά και νέους.
Ακολούθως, κατέθεσε στεφάνι στο βωμό της πατρίδος τιμώντας την μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου. Μετά το πέρας της τελετής της κατάθεσης στεφάνων ο πρόεδρος της Ν.Δ. συνομίλησε με τον εννιάχρονο Χρήστο Καμπόσο, το μοναδικό μαθητή του δημοτικού σχολείου των Αρκιών που θα παρελάσει με το σύλλογο Πατμίων «Όσιος Χριστόδουλος» και θα ανοίξει τη σημερινή πανηγυρική παρέλαση στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της Ενσωμάτωσης.
Αργότερα ο κ. Μητσοτάκης, είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο στο γραφείο του στην Περιφέρεια, όπου παρέστη και ο κ. Αντ. Καμπουράκης.
Στις 2 το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε εκδήλωση με θέμα τις εκλογές και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις που πραγματοποιήθηκε στο Νεστορίδειο Μέλαθρο και διοργανώθηκε από κοινού από τις ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ