Τοπικές Ειδήσεις

Μήνυμα του Δημήτρη Γάκη για την 71η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου

 

Με αφορμή την 71η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στον Ελληνικό κορμό, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης δήλωσε:

«Ο εορτασμός της 7ης Μαρτίου είναι πρωτίστως η απόδοση τιμής στους απλούς ανθρώπους που κατόρθωσαν μετά από μια μακροχρόνια και επίπονη πορεία αγώνων και θυσιών να πραγματοποιήσουν το κυρίαρχο όραμα των Δωδεκανησίων – την Ενσωμάτωση στον κορμό του Ελληνικού κράτους. Η 7η Μαρτίου ταυτόχρονα, αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για το μέλλον της Δωδεκανήσου. Ζούμε σε μια νέα εποχή, με νέες συνθήκες, με νέες προκλήσεις, αλλά και νέες ευκαιρίες για την πατρίδα μας, για τη Δωδεκάνησο. Αυτό που απαιτούν οι νέες συνθήκες, είναι δυναμική και αποφασιστική νησιωτική πολιτική και όχι την επικοινωνιακή και επιφανειακή αντιμετώπιση τους. Απαιτείται νέο όραμα, με στρατηγικό σχέδιο και πρόγραμμα, ουσιαστική δράση και όχι προβολή της δραστηριότητας ως δράσης. Αυτό είναι το ουσιαστικό μήνυμα της επετείου της Ενσωμάτωσης σήμερα, που μας καλεί όλους να συστρατευθούμε για να καταστήσουμε το νέο όραμα και τις σύγχρονες προκλήσεις πραγματικότητα. Να ρίξουμε το βάρος στα πολλά που μας ενώνουν και να υποβαθμίσουμε αυτά που μας χωρίζουν. Για το καλό της Δωδεκανήσου, του τόπου μας. Με την ανανέωση και την αλλαγή στην τοπική, περιφερειακή, ευρωπαϊκή διακυβέρνηση σύντομα, με την επιβεβαίωση της θετικής πορείας της διακυβέρνησης της πατρίδας μας μέσα από τις υπερβάσεις που έγιναν και αποφέρουν ήδη καρπούς. Δεν πρέπει να ξεχνούμε πως εμείς είμαστε οι κληρονόμοι των αγώνων και των επιτευγμάτων εκείνων που αγωνίσθηκαν για την Ενσωμάτωση και θα πρέπει να συνεχίσουμε αυτή την κληρονομιά του αγώνα τους για τη νέα προοπτική».

 

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου