Την αμέριστη στήριξή του στον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκο εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του χθες στο ασφυκτικά γεμάτο Νεστορίδειο Μέλαθρο. Τόνισε ότι οι πολίτες θα αξιολογήσουν θετικά το σημαντικό έργο που έχει παράγει η περιφερειακή αρχή και θα δώσουν ξανά ψήφο εμπιστοσύνης στον περιφερειάρχη.
Ζήτησε επίσης τη στήριξη του υποψήφιου δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, ενώ στην αρχή της ομιλίας του αναφέρθηκε και στη σημασία του σημερινού εορτασμού της επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την υπόλοιπη Ελλάδα.
Τον κ. Μητσοτάκη προλόγισαν οι βουλευτές Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Μάνος Κόνσολας και Γιάννης Βρούτσης, οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Δωδεκανήσων και Κυκλάδων Παύλος Μπακίρης και Χρήστος Καφτηράνης και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ έχει σχέδιο για όλους τους τομείς και όχι μόνο για την οικονομία, ενώ εξήρε αρκετές φορές το έργο και τις πρωτοβουλίες του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, διότι απαιτείται όπως είπε, η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα του κόμματος και ο κ. Χατζημάρκος είναι ένας από αυτούς που μπορούμε να στηριχθούμε, διότι «μιλάμε την ίδια γλώσσα και έχουμε κοινό όραμα για το μέλλον των νησιών μας».
«Είστε όλοι σήμερα εδώ επειδή θέλετε να στείλετε το μήνυμα ότι η χώρα πρέπει να πάει μπροστά με μία νέα κυβέρνηση με την κυβέρνηση της Νέας δημοκρατίας. Είστε όμως σήμερα εδώ για να στείλετε ένα μήνυμα συνέχειας στηρίζοντας το Γιώργο Χατζημάρκο να εκλεγεί και πάλι περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου.
Αξίες όπως η αξιοκρατία, ο υγιής πατριωτισμός, είναι επίκαιρες για να ξεφύγουμε από την κρίση. Ο Γ. Χατζημάρκος δήλωσε ότι οι πολίτες είναι καχύποπτοι απέναντι στην πολιτική. Χρειάζεται όλοι μας, είτε δραστηριοποιούμαστε στην κεντρική πολιτική σκηνή, στην περιφερειακή Διοίκηση, είτε στο δήμο της Ρόδου, αγαπητέ Αντώνη Καμπουράκη, πράγμα που σου εύχομαι ολόψυχα. Όλοι πρέπει να κάνουμε τις υπερβάσεις μας. Κρινόμαστε κάθε μέρα για το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Ο Γ. Χατζημάρκος θα επανεκλεγεί περιφερειάρχης επειδή έχει παράγει έργο. Άφησε το δικό του ξεχωριστό αποτύπωμα και γι αυτό θα τον επιβραβεύσουν οι πολίτες. Εμείς διεκδικούμε τη διακυβέρνηση της χώρας, όχι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε όσα έκανε… αλλά επειδή πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τη στήριξη των πολιτών όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, όχι μόνο επειδή πρέπει να τιμωρηθεί η παρούσα κυβέρνηση που ζημίωσε τη χώρα αλλά επειδή η ΝΔ μπορεί να ξαναφέρει το χαμόγελο, την αισιοδοξία και την ευημερία σε όλους τους Έλληνες. Σημείωσε ότι η ΝΔ ήταν ανέκαθεν η παράταξη που ένωνε τους Έλληνες, σημειώνοντας ότι μία κοινωνία ευημερεί, όταν φροντίζει για τους αδύναμους. Τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι μία βαθιά λαϊκή παράταξη που θεωρεί χρέος της να στηρίζει τους αδύναμους.
«Κάνουμε πολιτική για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Η καρέκλα δεν είναι ποτέ αυτοσκοπός, αλλά ένα εργαλείο για να κάνουμε καλύτερες τις ζωές των πολιτών, πράγμα που απέτυχε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ
Για θράσος και αλαζονεία κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας: «Όταν έρθει η ώρα της λαϊκής ετυμηγορίας δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τους πολίτες για να έρθει στην εξουσία. Έκανε τα αντίθετα από όσα υποσχέθηκε. Οι πολίτες δεν θα ξεχάσουν ότι τους έπνιξε στους φόρους, ότι τσάκισε τη μεσαία τάξη, ότι τιμώρησε την επιχειρηματική επιτυχία. Ο τρίτος λόγος για τον οποίο οι πολίτες θα τιμωρήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ό,τι έχει να κάνει με τη ζημιά που προκάλεσε στα εθνικά θέματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ «δηλητηρίασε» την πολιτική ζωή του τόπου, δημιουργώντας νοσηρές καταστάσεις, επιδεικνύοντας παράλληλα θράσος και αλαζονεία»., είπε ο κ. Μητοστάκης, σημειώνοντας ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι βαθιά προβληματική και σχολίασε το γεγονός ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Ηλ. Καματερός, εκλιπαρούν μία αντίστοιχη συμφωνία Πρεσπών με την Τουρκία. «Όχι, αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν θα ανοίξουμε άλλες εθνικές πληγές», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση φέρεται στη Βουλή ως τροχονόμος συμφερόντων. Αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε το κυβερνών κόμμα στη βουλή για την τιμολόγηση των φαρμάκων ώστε να τιμολογούνται με βάση τον μέσο όρο των φθηνότερων φαρμάκων όχι στην Ε.Ε., όπως εφάρμοσε ο Α. Γεωργιάδης ως υπουργός, αλλά θα υπολογίζονται με βάση το μέσο όρο των τιμών των φθηνότερων φαρμάκων στην Ευρωζώνη, πράγμα που συνεπάγεται το ακριβότερο κόστος τους για τον καταναλωτή. Σχολίασε ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός κατακεραύνωναν τη ΝΔ για το θέμα της Νοβάρτις που δεν ήταν τίποτε άλλο από μία πολιτική σκευωρία για να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος της κας Δούρου για την καταστροφή στο Μάτι. Είπε ότι στις επικείμενες εκλογές θα πρέπει να στείλουν οι πολίτες την κα Δούρου και τον κ. Τσίπρα στο σπίτι τους. Δήλωσε ότι η ΝΔ έχει σχέδιο για μία φωτεινή Ελλάδα, στον πυρήνα του οποίου βρίσκεται η βελτίωση της οικονομίας και του διαθέσιμου εισοδήματος. Για να υλοποιηθει το σχέδιο αυτό, θα πρέπει να υπάρχει συνεργασια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επεσήμανε ότι η ΝΔ στηρίζει συγκεκριμένα πρόσωπα επειδή τα θέλει αρωγούς την επόμενη ημέρα στη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια για να ορθοποδήσει η οικονομία και να πάει η Ελλάδα μπροστά!
Είπε ότι θα δεχθεί τον κ. Χατζημάρκο την επομένη των εκλογών στο γραφείο του και θα προσπαθήσει να ικανοποιήσει αν όχι όλα, τα περισσότερα αιτήματα, υπογραμμίζοντας ότι με τον περιφερειάρχη μοιράζονται ένα κοινό όραμα για το μέλλον των νησιών.
Συνεχάρη την περιφερειακή αρχή για τη μεγάλη επιτυχία στον τουρισμό. Όπως είπε, το Ν. Αιγαίο οδηγεί τον τουρισμό σε νέους αισιόδοξους δρόμους. Είπε ότι υπήρξε πολύ καλή συνεργασία με τους ξενοδόχους και φορείς για να προβληθεί συνολικά το Ν. Αιγαίο. Κυρίως όμως υπήρξε εργασιακή ειρήνη με την υπογραφή κλαδικών συμβάσεων που εξασφάλιζαν καλές απολαβές στους εργαζόμενους. Τόνισε δε ότι η ΝΔ θα είναι πολύ αυστηρή στην παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας και σε φαινόμενα όπως η ανασφάλιστη εργασία.
Συνεχίζοντας ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η ΝΔ υποστηρίζει την προσπάθεια της ΠΝΑι για την μείωση της χρήσης των πλαστικών και την καμπάνια Κeep Aegean Blue.

Δασικοί χάρτες
Για το μείζον θέμα των δασικών χαρτών, που ανέδειξε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει έτοιμη νομοθετική ρύθμιση.
Συνεχάρη τον κ. Χατζημάρκο για την πρωτοβουλία του να γίνει η Αστυπάλαια το νησί όπου θα εφαρμόζεται καθολικά ο αντικαπνιστικός νόμος και τόνισε μάλιστα ότι η ΝΔ ως νέα κυβέρνηση θα κάνει όλη την Ελλάδα χώρα “smoke free”.

Ο χρόνος των εκλογών
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι σίγουρα θα γίνουν εκλογές στις 26 Μαΐου 2019, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη και σημαντική η μάχη που θα πρέπει να δοθεί. «εάν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να εξαντλήσει πλήρως την θητεία του οι ευρωεκλογές αποκτούν ξεχωριστή διάσταση. Μιλάω σε μία περιοχή που δεν ειναι μόνο σύνορο της ελλάδας αλλά όλης της Ευρώπης. Οταν ζητάω από την Ευρώπη να φυλάξει τα σύνορά μας ζητάω να φυλάξει και τα σύνορά της. Αυτές οι ευρωεκλογές δεν θα αφορούν μόνο την Ευρώπη αλλά όλη την Ελλάδα. Θα είναι η πρώτη φορά που θα δοθεί στους Έλληνες η ευκαιρία να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Τσίπρα, ότι ήρθε η ώρα για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή», δήλωσε ο πρόεδρος της Νδ και κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη των τοπικών οργανώσεων να είναι σε απόλυτη κομματική εγρήγορση!
Τέλος ο πρόεδρος της ΝΔ, εμφανίστηκε ενωτικός, καλώντας παλιούς και νέους συναγωνιστές να δώσουν ενωμένοι τον αγώνα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή!

Ο Γ. Χατζημάρκος
Ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε ότι η περιφερειακή αρχή αυτά τα πέντε χρόνια δούλεψε με πάθος, αποφασιστικότητα και συνέπεια και κυρίως όμως με ειλικρίνεια. Χαρακτήρισε δε την εμπιστοσύνη του αυριανού πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπό του και στην περιφερειακή αρχή, εθνικό κεφάλαιο για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και πολιτική επένδυση!
«Είμαι εδώ ενώπιόν σας για να στείλω ένα μήνυμα, το μήνυμα ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Όταν κλονίστηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική, έγινε για συγκεκριμένους λόγους. Και θέλει πολλή δουλειά να φέρεις πίσω τον κόσμο στην πολιτική. Εγώ δεν κρύβομαι ποτέ, δεν κάνω κρυφά ραντεβού για να ζητήσω στήριξη κάτω από το τραπέζι. Κοιτάω την κοινωνία στα μάτια και λέω τι πρεσβεύω. Δεν βγαίνουν καθοδηγούμενες ανακοινώσεις από εμάς. Σας κοιτάω στα μάτια και σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζημάρκος.
Ανέφερε παραπέρα ότι η ΠΝΑΙ είναι η τελευταία πανελλαδικά σε προϋπολογισμό, πήρε όμως πανελλαδικές πρωτοβουλίες σε θέματα όπως η υγεία και γενικότερα σε τομείς που δεν ανήκουν στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Αναφέρθηκε στα μεγάλα επιτεύγματα της παρούσας θητείας της περιφερειακής αρχής, στα έργα που έχουν γίνει σε όλα τα νησιά ακόμη και στο πιο μικρό, στις εντυπωσιακές πρωτιές στον τουρισμό.
«Δεν κλείνουν οι πόρτες μας στις 3.30 το απόγευμα για να ξεκινήσουμε τσίπουρα. Δουλεύουμε μέχρι τις 2 το πρωί. Η εποχή με τα τσίπουρα και τα ζεϊμπέκικα τελείωσε. Πήραμε αυτή την περιφέρεια υποχρηματοδοτούμενη και το αλλάξαμε αυτό. Δώσαμε μάχες στις Βρυξέλλες για να αλλάξουμε την κατηγοριοποίησή της και να ανοίξουμε τη λεωφόρο των χρηματοδοτήσεων προς την ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Μας αποκάλεσαν αιθεροβάμονες… Είναι όμως τόσο λίγοι, τόσο μικροί. Πιάσαμε και τους δύο στόχους», είπε ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, καταχειροκροτούμενος.

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ