Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα εορτάσθηκε στη Ρόδο και τα άλλα νησιά σήμερα, η επέτειος της 7ης Μαρτίου.
Το πρωί τελέστηκε δοξολογία στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού και στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο βωμό της πατρίδας.
Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση στο Μανδράκι. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γ. Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων  και Αναπτυξιακής Συνεργασίας κ. Π Μίχαλος και τη Βουλή ο κ. Β Υψηλάντης. 
Για το μήνυμα της σημερινής ημέρας που είναι πιο επίκαιρο  από ποτέ μίλησαν οι βουλευτές κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη,  Δ. Κρεμαστινός  και ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Μπενέτος Σπύρου.

” Σήμερα τιμούμε όσους αγωνίστηκαν για να είμαστε ελεύθεροι. Είμαστε εδώ για να επιβεβαιώσουμε τη θέληση μας να αγωνιστούμε και πάλι για το δικαίωμα στην πρόοδο την ανάπτυξη και την ευημερία. Να αγωνιστούμε για μια Ελλάδα που θα κληροδοτήσουμε με υπερηφάνεια στα παιδιά μας”, δήλωσε ο κ. Μίχαλος που αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Ουκρανία τις οποίες παρακολουθεί με προσοχή η Ελλάδα.
Δηλώσεις για την επέτειο της 7ης Μαρτίου έκαναν ο περιφερειάρχης κ. Γ Μαχαιρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Χατζηδιάκος , ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς που ήταν αιχμηρός για το θέμα της Ροδιακής Έπαυλης.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την επίδειξη των δυνατοτήτων ενός  μαχητικού αεροσκάφους τύπου F 16. 

O  πιλότος  κ. Γιώργος Ανδρουλάκης μάγεψε τους Ροδίτες με τους εκπληκτικούς  και εντυπωσιακούς χειρισμούς του αεροσκάφους.

” Η τελευταια χαμηλή  πτήση είναι αφιερωμένη σε όσους αγωνίζονται για την πατρίδα μας και σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους” , δήλωσε στο κοινό ο χειριστής και μέλος της ομάδας Ζεύς κ. Ντανιάς λίγο πριν αναχωρήσει το   αεροσκάφος για τη Σούδα.

Φωτορεπορτάζ:

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ