Ο Σκακιστικός Όμιλος Ρόδου “Ιππότης” ανακοινώνει την πραγματοποίηση του τουρνουά που περιμένουν πώς και πώς όλοι οι μικροί λάτρεις του παιχνιδιού. Ο λόγος φυσικά γίνεται για το Σχολικό Πρωτάθλημα 2018, από το οποίο οι προκριθέντες έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν και στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα στην συνέχεια. Το Σχολικό Πρωτάθλημα απαρτίζεται από το Ατομικό και το Ομαδικό.

Το Σχολικό πρωτάθλημα αποτελεί ένα τουρνουά που απευθύνεται σε όλες τις σχολικές τάξεις: από Νηπιαγωγείο έως και Γ’ Λυκείου. Στο Ατομικό, κάθε συμμετέχων αθλητής διαγωνίζεται αποκλειστικά με αγόρια και κορίτσια της ίδιας σχολικής τάξης, σε ένα τουρνουά που αποτελείται από 5 γύρους. Η Β Δημοτικού, καθώς και όλες οι μεγαλύτερες τάξεις, παίζουν με χρόνο σκέψης 10 λεπτά + 5 δευτερόλεπτα ανά κίνηση. Παράλληλα, το Νηπιαγωγείο και η Α’ Δημοτικού παίζουν ελεύθερα, χωρίς χρονικό περιθώριο.

Το Ομαδικό Σχολικό πρωτάθλημα έχει επιπλέον στόχο να ενισχύσει την ενότητα μεταξύ των παιδιών του ιδίου σχολείου, καθώς προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι να σχηματιστούν ομάδες των 4 και άνω παιδιών (από τα οποία, το 1 τουλάχιστον κορίτσι), τα οποία προέρχονται από την ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης (δηλαδή, μόνο Δημοτικό, ή μόνο Γυμνάσιο ή μόνο Λύκειο), ανεξαρτήτου τάξης. Κάθε σχολείο μπορεί να σχηματίσει όσες ομάδες επιθυμεί. Στο τουρνουά αυτό κάθε ομάδα κληρώνεται για να διαγωνισθεί με μία άλλη. Παράλληλα, το ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα μπορεί να γίνει πιο διασκεδαστικό καθώς τα παιδιά μπορούν να ορίσουν αρχηγό ομάδας, ο οποίος , πριν την κλήρωση του εκάστοτε γύρου, μπορεί να αλλάζει την σειρά με την οποία κάθονται οι συμπαίκτες του απέναντι από τους αντιπάλους τους και ως εκ τούτου, να αλλάξει πιθανώς το συνολικό αποτέλεσμα των βαθμών της ομάδας του για κάθε γύρο.

Φινάλε στον 1ο γύρο για τους προχωρημένους

Ολοκληρώθηκε ο 1ος γύρος του 2ου Τουρνουά Προχωρημένων στην έδρα του “Ιππότη” επί της Πίνδου 1 στην Ρόδο. Με 26 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε ο 1ος γύρος ενώ μερικοί αθλητές άσκησαν το δικαίωμα του “ρεπό”, δηλαδή απουσίασαν προσωρινά, προκειμένου να λάβουν μισό βαθμό αντί του μηδενός.

Το τουρνουά αυτό απευθύνεται σε παιδιά step 4 και άνω, δηλαδή στους προχωρημένους μικρούς αθλητές του συλλόγου και προς διευκόλυνσή τους, πραγματοποιείται μόνο Κυριακές. Σκοπός είναι να βιώσουν συνθήκες επίσημου τουρνουά, προκειμένου να αποκτήσουν εμπειρία και να προετοιμαστούν για τους αξιολογημένους αγώνες.

Η κλήρωση για τον 2ο γύρο θα πραγματοποιηθεί και αναρτηθεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 20.00. Ως εκ τούτου, τυχόν αθλητές που θέλουν να ασκήσουν το “ρεπό”, ας απευθυνθούν στην γραμματεία πριν από την προκαθορισμένη ώρα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ