Ρεπορτάζ

«Φως στην άκρη του τούνελ» για τους 57 εργαζομένους στη ΔΕΥΑΡ

Υπόσχεση για την επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τους εργαζόμενους της πρώην ΔΕΥΑΙ, έδωσε χθες στον δήμαρχο Ρόδου κ. Στάθη Κουσουρνά, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Η δέσμευση αυτή δημιούργησε κλίμα αισιοδοξίας στις τάξεις της δημοτικής αρχής, που εδώ και ημέρες προσπαθεί να δώσει λύση στο δύσκολο αυτό πρόβλημα.

Να σημειωθεί πως στη συνάντηση που έγινε στην Αθήνα την Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε πως ειδικά αυτή την εποχή είναι πολύ δύσκολο να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση για να παραμείνουν στις θέσεις τους οι 57 εργαζόμενοι της πρώην Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ιαλυσού.
Ο κ. Γ. Μιχελάκης ξεκαθάρισε μάλιστα πως το πρόβλημα είναι νομικό και όχι πολιτικό.

Σε επικοινωνία που είχε όμως χθες ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών διαπίστωσε πως αυτός θεωρεί πως το θέμα δεν είναι αμιγώς νομικής φύσεως και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί, αν υπάρχει πολιτική βούληση.

«Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών μας δήλωσε πως είναι δυνατό το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί με νομοθετική ρύθμιση. Σε αυτή την κατεύθυνση άλλωστε ήδη κινείται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης και άλλοι βουλευτές του νομού μας», τόνισε για το θέμα αυτό ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Προκειμένου να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες και να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος ανέθεσε σε συνεργάτες του να έρθουν σε επικοινωνία με το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά.
«Οι συνεργάτες του κ. Γρηγοράκου επικοινώνησαν μαζί μου και ζήτησαν να σταλούν στο υπουργείο Εσωτερικών όλα τα απαραίτητα στοιχεία που σχετίζονται με την υπόθεση των 57 εργαζόμενων που μετακινήθηκαν στη ΔΕΥΑΡ από την πρώην ΔΕΥΑΙ. Αυτό δημιουργεί την αίσθηση ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Η δημοτική αρχή όμως θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την εμπλοκή που σημειώθηκε στην μισθοδοσία του προσωπικού της ΔΕΥΑΡ.

Μετά την κοινοποίηση της έκθεσης του ΑΣΕΠ στο Δήμο και την δημοσιοποίηση του προβλήματος με τους 57 εργαζόμενους της πρώην ΔΕΥΑΙ τα πνεύματα έχουν οξυνθεί πολύ στην επιχείρηση εξαιτίας της εμπλοκής που σημειώθηκε με τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Το γραφείο του δημάρχου κ. Κουσουρνάς δέχθηκε και χθες αρκετές κλήσεις από οργισμένους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΡ που ζητούν να δοθεί λύση και μάλιστα άμεσα προκειμένου να πληρωθούν. Κάποιοι μάλιστα δεν δίστασαν να αναφέρουν πως δεν μπορούν να μένουν απλήρωτοι εξαιτίας του ζητήματος, που ανέκυψε με τους 57 εργαζόμενους.
Για να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να σταματήσουν οι έριδες, ο κ. Κουσουρνάς ετοιμάζεται να προτείνει την κατάθεση δύο ξεχωριστών ενταλμάτων για την πληρωμή των εργαζομένων.

«Το ένα ένταλμα θα αφορά τη μισθοδοσία των 250 εργαζομένων και το δεύτερο των 57 της πρώην ΔΕΥΑΙ. Και τα δύο εντάλματα θα σταλούν στον επίτροπο για επικύρωση. Αυτή είναι η λύση που θα προτείνω για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει και να μην πάρει διαστάσεις», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Το θέμα αυτό θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΡ που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του δημάρχου κ. Στάθη Κουσουρνά σήμερα στις 09.30.

Ενημέρωση για τις κινήσεις που θα γίνουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα θα κάνει ο δήμαρχος στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι προκειμένου να εγκριθεί η εισήγηση για τις προσλήψεις προσωπικού με δίμηνες και εξάμηνες συμβάσεις.
Για την κάλυψη των αναγκών ο Δήμος Ρόδου ετοιμάζεται να ζητήσει την πρόσληψη 60 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις και 45 με εξάμηνες.

«Είναι πολύ πιθανό να ζητήσουμε να προσληφθούν και πέντε δέκα άτομα που θα απασχοληθούν στην κοιλάδα των Πεταλούδων. Η μισθοδοσία τους θα καλύπτεται από τα εισιτήρια που κόβουμε για την είσοδο των επισκεπτών», δήλωσε ο γραμματέας του Δήμου Ρόδου κ. Παύλος Τσίπρας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου