Αθλητικά

”Φωνάζει” δικαιολογημένα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος!

Αν και η δράση σε όλο το μπάσκετ έχει ανασταλλεί, η Ο.Σ.Ε.Κ.Α. όρισε κανονικά τα παιχνίδια της αγωνιστικής. Ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος προέβη σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την απόφαση της Ομοσπονδίας μπάσκετ με αμαξίδιο να μην αναβάλλει τους αγώνες, την ίδια ώρα που το υπόλοιπο μπάσκετ έχει σταματήσει, με τον Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και την Ε.Ο.Κ. να κατεβάζουν προσωρινά τα ρολά. Στις τάξεις του Γ.Σ. Δωδεκάνησος είναι πυρ και μανία με την ΟΣΕΚΑ και είναι εξαιρετικά αβέβαιο αν η ομάδα ταξιδέψει για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Η ανακοίνωση:
«Αγαπητοί κύριοι, κατόπιν άτυχων προφορικών προσπαθειών μας έναντι της απόφασης της ΟΣΕΚΑ να μη λαμβάνει την προφανή θέση στην επικινδυνότητα που διατρέχουν οι αθλητές όλων των σωματείων (αυτών που θα μετακινηθούν, αλλά και αυτών που θα βρεθούν στη θέση των γηπεδούχων) με τη συνέχεια και την διεξαγωγή των αγωνιστικών συναντήσεων θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία των αθλητών, των συνοδών, των παραγόντων, των φιλάθλων και κατ΄ επέκταση των οικογενειών αυτών και παραβιάζοντας κάθε αρχή αναγκαιότητας εν μέσω πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης και έξαρσης της πανδημίας Covid 19, σας αποστέλλουμε το παρόν και ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΩΣ έναντι της απόφασης αυτής.
Η διενέργεια μοριακού ή rapid test πριν τους αγώνες ουδόλως μας διασφαλίζει, δεδομένου ότι θα χρησιμοποιήσουμε οδικά και αεροπορικά μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις μας και μετά το πέρας του παιχνιδιού θα πρέπει να διανυκτερεύσουμε σε ξενοδοχεία, συγχρωτισμένοι στο ξενοδοχείο, στο αεροδρόμιο και στο αεροπλάνο και με άλλα άτομα. Να σημειωθεί ότι ήδη η ΕΣΑΚΕ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στις 31.12.2021, σύμφωνα με την οποία αποφάσισαν ομόφωνα την αναβολή των δύο προσεχών αγωνιστικών (12η και 13η) της κανονικής περιόδου του 30ου επαγγελματικού πρωταθλήματος, με γνώμονα την προστασία της υγείας των αθλητών, των παραγόντων και των φιλάθλων. Στο ίδιο μήκος κύματος η Ε.Ο.Κ μετά από απόφαση του Δ.Σ. ανακοίνωσε επίσημα ότι αναβάλλονται οι αγώνες που είχαν οριστεί έως και τις 26 Ιανουαρίου.
Γεννάται το εύλογο ερώτημα <>. Γιατί θα πρέπει εμείς να εξαιρεθούμε από τα γενικά μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση της Πανδημίας; Η δική μας υγεία και η υγεία των οικογενειών μας δεν τίθεται σε κίνδυνο; Δεδομένου ότι καθημερινά στην Ελλάδα διαπιστώνονται πλέον των 50.000 ενεργών κρουσμάτων, το ενδεχόμενο να προσβληθούν ή να νοσήσουν κάποιοι από εμάς από κορωνοϊο είναι κάτι παραπάνω από πιθανό και συνιστά κατάφωρη προσβολή της προσωπικότητας μας. Και όλα αυτά μόνο και μόνο επειδή η Ομοσπονδία μας δεν συμμορφώνεται με τις τρέχουσες έκτακτες επιδημιολογικές συνθήκες όπως έπραξαν οι άλλες Ομοσπονδίες. Επειδή η προστασία της Δημόσιας Υγείας υπερτερεί από κάθε είδους σκοπιμότητες, σας ζητούμε να κινηθείτε στην ίδια κατεύθυνση που επιτάσσει η λογική και η ιατρική επιστήμη και να αναβάλετε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των αθλητών, όπως αποφάσισαν και οι υπόλοιπες Ομοσπονδίες με γνώμονα την ασφάλεια του συνόλου και την προστασία της υγείας κάθε ατόμου».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου