Κρεσέντο τουρκικής προκλητικότητας τουρκικών ακταιωρών σε Ίμια, Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι, ανήμερα των Θεοφανείω. Ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός  Εθνικής Άμυνας βρίσκονταν στην Κάλυμνο για τον αγιασμό των υδάτων, τρια σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής είχαν αναπτυχθεί από το πρωί στα τρια ακριτικά νησιά και επιδόθηκαν σε διαδοχικές παραβιάσεις των ελληνικών χωρικών υδάτων. 

Απέναντι από τα τουρκικά σκάφη βρίσκονταν συνεχώς μέσα του ελληνικού λιμενικού σώματος τα οποία συνεχώς και δια ασυρμάτου καλούσαν τα τουρκικά πλοία να αποχωρήσουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Στην πλευρά των τουρκικών χωρικών υδάτων υπήρχαν πλοία του πολεμικού ναυτικού της γείτονος, ενώ στην Κάλυμνο, όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός, είχαν πλεύσει η φρεγάτα «Κουντουριώτης» και η κανονιοφόρος «Νικηφόρος».

Νωρίτερα, τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης έκαναν λόγο για ένταση στην περιοχή των Ιμίων, κάνοντας αναφορές και στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο νησί. Ωστόσο, από την ελληνική πλευρά δεν επιβεβαιώθηκε κάτι αντίστοιχο.

Εν τω μεταξύ και μέσω twitter προκλήθηκε αναστάτωση από την ανάρτηση Ροδίτη δημοσιογράφου με τη φωτογραφία με την παρουσία ακόμη μιας τουρκικής ακταιωρού στα ανοιχτά και της Κω.

 Προκλήσεις διαρκείας 


Από την άλλη η Άγκυρα φρόντισε ανήμερα των Θεοφανείων να προκαλέσει και με την γνωστή «φάμπρικα» NAVTEX.  Όπως έγραψε το onalert. ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού προανήγγειλε την παράνομη δέσμευση μιας περιοχή στα νοτιανατολικά της Κρήτης και της Καρπάθου για την πραγματοποίηση άσκησης με πυρά αλλά και για υποβρύχια δραστηριότητα όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η τουρκική αναγγελία. 

onalert.gr/Καθημερινή

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ