ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Η έκθεση σύγχρονης κεραμικής των Κωνσταντίνας Λαζαρίδου στο Κατάλυμα της Γαλλίας 

news room 2 λεπτά ανάγνωση
έκθεση σύγχρονης κεραμικής των Κωνσταντίνας Λαζαρίδου

Το Κατά­λυμα της Γαλλίας φιλο­ξε­νεί την έκθεση σύγ­χρο­νης κερα­μι­κής των Κων­στα­ντί­νας Λαζα­ρί­δου (Ελλάδα) και Chloé Vernerey (Γαλλία), με την οποία ολο­κλη­ρώ­νε­ται το πρό­γραμμα της 5ης καλ­λι­τε­χνι­κής δια­μο­νής σύγ­χρο­νης κερα­μι­κής τέχνης 2023.

Η δίμηνη καλ­λι­τε­χνική διαμονή έχει ερευ­νη­τικό χαρα­κτήρα και στόχο να συν­δέ­σει την παρα­δο­σιακή κερα­μική της Ρόδου με τη σύγ­χρονη κερα­μική τέχνη.

Η διαμονή απο­τε­λεί συν­διορ­γά­νωση της Περι­φέ­ρειας Νοτίου Αιγαίου και του Γαλ­λι­κού Ινστι­τού­του Ελλάδος και έχει την στήριξη Υπουρ­γείο Πολι­τι­σμού και Αθλη­τι­σμού, της Ανω­τά­της Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών και της Γαλ­λι­κής Προ­ξε­νι­κής Αρχής Ρόδου.

Τα εγκαί­νια της έκθεσης θα γίνουν την Παρα­σκευή 10 Νοεμ­βρίου 2023 στις 19:00 στο Κατά­λυμα της Γαλλίας στη Ρόδο, Οδός Ιπποτών, Μεσαιω­νική Πόλη Ρόδου.

 

Η έκθεση θα παρα­μεί­νει ανοιχτή στο κοινό το Σάββατο 11 Νοεμ­βρίου από 10:00 έως 16:00.

 

Λίγα λόγια για της καλ­λι­τέ­χνι­δες:

 

Η Chloé Vernerey συνά­ντησε για πρώτη φορά τα κερα­μικά σε μια αγορά κερα­μι­κών σε ένα χωριό της νότιας Γαλλίας το 2017. Εκείνη την εποχή ήταν κοι­νω­νική λει­τουρ­γός, αλλά απο­φά­σισε να στραφεί στο πλα­στικό υλικό που είναι ο πηλός. Εκπαι­δεύ­τηκε στη Βουρ­γουν­δία στο CNIFOP (Centre international de formation aux métiers d’art et de la céramique) και στη συνέ­χεια στο Maison de la Céramique στο Dieulefit στο Drôme.

Τα τελευ­ταία τρία χρόνια έχει το δικό της εργα­στή­ριο όπου ασχο­λεί­ται με την πορ­σε­λάνη. Γυρίζει στο τροχό τα κομ­μά­τια της, τα σφρα­γί­ζει και τα κολλάει με κοχύλια. Η δουλειά της είναι εμπνευ­σμένη από τις παρα­δο­σια­κές μορφές κερα­μι­κής. Κατά τη δια­δι­κα­σία του τόρνου, δια­τη­ρεί το ανά­γλυφο του πηλού και των δαχτύ­λων της, τα οποία μπορούν να ζωντα­νέ­ψουν τα κερα­μικά της με μια μίμηση ή μια στάση. Την δια­σκε­δά­ζει η αντι­πα­ρά­θεση με ένα κινού­μενο αντι­κεί­μενο. https://www.facebook.com/100081989077770/videos/1347417239482122

Η Κων­στα­ντίνα Λαζα­ρί­δου γεν­νή­θηκε στην Πτο­λε­μα­ΐδα το 2000 και μεγά­λωσε στο Αμύ­νταιο. Oλοκληρώνει το 5o χρόνο των σπουδών της στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Αυτά τα 5 χρόνια σπού­δασε κοντά στους καλ­λι­τέ­χνες Γιώργο Καζάζη, Αφρο­δίτη Λητή, Νίκο Τρανό και Γιάννη Μελα­νίτη.

Στην ηλικία των μόλις 6 ετών ξεκί­νησε σπουδές βιολιού και φωνη­τι­κής στο Δημο­τικό Ωδείο Φλώ­ρι­νας. Συνέ­χισε τις σπουδές της με πιάνο, κιθάρα και ντραμς. Το 2006 ξεκί­νησε να ασχο­λεί­ται με το τζούντο και μετά από μερικά χρόνια έγινε μέλος της εθνικής ομάδας, κατα­κτώ­ντας τέσ­σε­ρις φορές την πρώτη θέση στο Πανελ­λή­νιο Πρω­τά­θλημα και την πέμπτη θέση στο Παγκό­σμιο. https://www.facebook.com/100081989077770/videos/236789322715124

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.