ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πόλεμος μεταξύ των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΡ – Πιέζει για τους φακέλους το ΑΣΕΠ

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τσικης

Αμεσα θα απο­στα­λούν οι φάκελοι των 88 υπαλ­λή­λων της ΔΕΥΑΡ για έλεγχο στο ΑΣΕΠ μετά την εις βάρος τους καταγ­γε­λία για πρό­σληψη με πλαστά δικαιο­λο­γη­τικά, όπως είπε σήμερα στον sky και στη Μαίρη Φώτη ο πρό­ε­δρος της ΔΕΥΑΡ Δημή­τρης Τσίκκης. «Είμαστε υπο­χρε­ω­μέ­νοι μετά τις καταγ­γε­λίες, να στεί­λουμε τους φακέ­λους στο ΑΣΕΠ , το οποίο δεν μας άφησε κανένα περι­θώ­ριο», είπε ο κ. Τσίκκης  που έκανε λόγο για ιδιό­τυπο πόλεμο μεταξύ των εργα­ζο­μέ­νων της ΔΕΥΑΡ.

«Η καταγ­γε­λία αφορά τους υπό­λοι­πους 88 εργα­ζό­με­νους της ΔΕΥΑΡ, οπότε αντι­λαμ­βά­νε­σθε πλέον ότι με τη νέα καταγ­γε­λία όλοι οι εργα­ζό­με­νοι έχουν ουσια­στικά καταγ­γεί­λει ο ένας τον άλλον. Εμείς, ως Δ.Σ. θα πρέπει να προ­χω­ρή­σουμε στην απο­στολή των φακέλων που έχει ζητήσει το ΑΣΕΠ κι έτσι θα πρά­ξουμε. Το ΑΣΕΠ είναι μια ανε­ξάρ­τητη αρχή που θα εξε­τά­σει αν οι προ­σλή­ψεις έγιναν νόμιμα, δεν μπορεί να επη­ρε­α­στεί ούτε από υπουρ­γεία Διοι­κη­τι­κής Μεταρ­ρύθ­μι­σης ούτε από οποιον­δή­ποτε άλλον. Εχει ανοίξει ένας ιδιό­τυ­πος πόλεμος στη ΔΕΥΑΡ, κι αυτό είναι κάτι που δεν κάνει καλό στην επι­χεί­ρηση κι ενδε­χο­μέ­νως να έχει αντί­κτυπο στους κατα­να­λω­τές. Προς το παρόν δεν έχουμε προ­βλή­ματα, θα δούμε πώς θα εξε­λι­χθούν τα πράγ­ματα και ανα­λό­γως θα πρά­ξουμε. Μέχρι να εξε­τα­στούν οι φάκελοι και να απο­φαν­θεί το ΑΣΕΠ οι 88 υπάλ­λη­λοι θα συνε­χί­σουν να εργά­ζο­νται κανο­νικά. Η πρώτη καταγ­γε­λία έγινε στην περίοδο της προη­γού­με­νης δημο­τι­κής αρχής, το ΑΣΕΠ τον Αύγου­στο του 2014 έστειλε έγγραφο στην προη­γού­μενη διοί­κηση η οποία όμως δεν πρόλαβε να απα­ντή­σει καθώς μεσο­λά­βη­σαν και οι εκλογές. Τώρα το ΑΣΕΠ επα­νήλθε, ζητά απα­ντή­σεις και για το προη­γού­μενο έγγραφο αλλά και τις νέες καταγ­γε­λίες οπότε αντι­λαμ­βά­νε­σθε ότι τα πράγ­ματα σοβα­ρεύ­ουν πλέον. Ηρθα σε επι­κοι­νω­νία με το ΑΣΕΠ και ομολογώ ότι ήταν αρκετά αυστη­ροί απέ­να­ντί μου λέγο­ντάς μου, ότι ακόμα κι αν δεν στεί­λουμε τους φακέ­λους θα τους πάρουν με εισαγ­γε­λική παραγ­γε­λία. Οποιος προ­σε­λή­φθη νόμιμα, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Αυτό το Δ.Σ. ενδε­χο­μέ­νως να κληθεί να εξε­τά­σει κι άλλα θέματα που αφορούν στο προ­σω­πικό, όπως απόλυση κάποιων με βάση απο­φά­σεις που κοι­νο­ποι­ή­θη­καν από το Δικα­στή­ριο, αλλά αυτά δεν είναι θέματα τα οποία μπορεί ένα Δ.Σ. να επη­ρε­ά­σει ή να μην εφαρ­μό­σει. Αν βγει μια κατα­δι­κα­στική απόφαση για κάποιον, το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ είναι υπο­χρε­ω­μένο να ακο­λου­θή­σει τη νόμιμη οδό» δήλωσε ο κ. Τσίκκης.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου 1 σχόλιο

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

  1. tassos

    kurie tsikki kairos einai na mazepsete kai aftous pou exoun sumvasi me tis deyar kai apasxolounte ston dimo!!!!!