Τοπικές Ειδήσεις

«Άμεση ανάγκη ενίσχυσης του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου με γιατρούς»

«Η παραίτηση των δύο αγροτικών γιατρών και της γενικής ιατρού από το Κέντρο Υγείας Πάτμου, με τα κενά να καλύπτονται με αποσπάσεις γιατρών από το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσής του με γιατρούς», τονίζει σε παρέμβασή του προς το Υπουργείο Υγείας ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ .Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής αναφέρει ότι το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, με βάση το οργανόγραμμα, έπρεπε να έχει 11 γιατρούς, ενώ αυτή τη στιγμή, μετά και τις αποσπάσεις δύο γιατρών για να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν στην Πάτμο, στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου υπηρετούν μόνο πέντε (5) γιατροί.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι είναι δεδομένη η ανάγκη ενίσχυσης του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου με τέσσερις (4) αγροτικούς γιατρούς αλλά και με δύο (2) γιατρούς γενικής ιατρικής προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

Παράλληλα, αναφέρει ότι ουσιαστικά υπάρχουν πέντε γιατροί στη Λέρο, η οποία, με βάση τα στοιχεία της προηγούμενης απογραφής, εντάσσεται στα 10 πιο πυκνοκατοικημένα νησιά της Ελλάδας με 146 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο, ενώ προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες ως τουριστικός προορισμός.

 

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

 

ΘΕΜΑ: «Άμεση ανάγκη ενίσχυσης του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου με γιατρούς»

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η παραίτηση των δύο αγροτικών γιατρών και της γενικής ιατρού από το Κέντρο Υγείας Πάτμου, με τα κενά να καλύπτονται με αποσπάσεις γιατρών από το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσής του με γιατρούς.

Το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, με βάση το οργανόγραμμα, έπρεπε να έχει 11 γιατρούς.

Αυτή τη στιγμή, μετά και τις αποσπάσεις δύο γιατρών για να καλύψουν τα κενά που δημιουργήθηκαν στην Πάτμο, στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου υπηρετούν μόνο πέντε (5) γιατροί.

Ουσιαστικά, υπάρχουν 5 γιατροί για ένα νησί που αποτελεί τουριστικό προορισμό, προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες και εκτός από αυτούς πρέπει να εξυπηρετεί τους μόνιμους κατοίκους που υπερβαίνουν τις 8 χιλιάδες, αλλά και τους παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες στο ΚΥΤ.

Αξίζει, επίσης, να επισημανθεί ότι η Λέρος, με βάση τα στοιχεία της προηγούμενης απογραφής, εντάσσεται στα 10 πιο πυκνοκατοικημένα νησιά της Ελλάδας με 146 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Είναι δεδομένη, συνεπώς, η ανάγκη ενίσχυσης του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου με τέσσερις (4) αγροτικούς γιατρούς αλλά και με δύο (2) γιατρούς γενικής ιατρικής προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

 

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

 

1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου Υγείας για την άμεση ενίσχυση του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου με γιατρούς;

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου