Πολιτιστικά

Εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους – Μουσικοπαιδαγωγικό Εργαστήριο

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτικά Κέντρα «ΡΟΔΙΩΝ μάθησις», το νέο Ωδείο «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον» και το Κέντρο Συμβουλευτικής «ΡΟΔΙΩΝ ανάδρασις» διοργανώνουν σειρά εργαστηρίων ειδικά σχεδιασμένων για να συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι. Τα Δημιουργικά αυτά Εργαστήρια διαθέτουν ποικιλία δραστηριοτήτων που ψυχαγωγούν, καλύπτουν γνωστικές ανάγκες και καλλιεργούν δεξιότητες. Πιο συγκεκριμένα, φέτος τα εργαστήρια που λειτουργούν είναι τα εξής: συνέχεια…

Μουσικοπαιδαγωγικό Εργαστήριο

Στο Μουσικοπαιδαγωγικό Εργαστήριο το οποίο εντάσσεται στα τμήματα του «ΡΟΔΙΩΝ Ωδείον» λειτουργούν 2 τμήματα:

Το τμήμα  μουσικοκινητικής για παιδιά ηλικίας 3,5-4,5 ετών. Στο τμήμα αυτό τα παιδιά εξερευνούν μέσα από τη μουσική. Γνωρίζουν και εξοικειώνονται με έννοιες όπως η μελωδία, τα ηχοχρώματα, ο ρυθμός, το τέμπο και η δυναμική μαθαίνοντας παιχνιδοτράγουδα και παίζοντας με μουσικά και αισθισιοκινητικά παιχνίδια/ασκήσεις. Συνεργατικά και ομαδικά αναπτύσσουν το λεξιλόγιο τους και τις κινητικές τους ικανότητες για να κατακτήσουν τους μουσικούς τους στόχους. Έρχονται σε επαφή με τα όργανα της μουσικής προπαιδείας και φτιάχνουν δικές τους μουσικές συνθέσεις. 

Το τμήμα μουσικής προπαιδείας για παιδιά ηλικίας  5-6 ετών. Στο τμήμα μέσα από μια δημιουργική και ομαδική διαδικασία τα παιδιά εμβαθύνουν στον κόσμο του ήχου και της μουσικής. Η συνεργασία, η συγέντρωση και η ενσυναίσθηση καλλιεργούνται μέσα από την τέχνη και τις τεχνικές της μουσικής. Τα παιδιά γνωρίζουν τα παραδοσιακά όργανα και τα όργανα ορχήστρας, έρχονται σε πρώτη επαφή με τη μουσική σημειογραφία και δημιουργούν τις δικές τους μουσικές συνθέσεις αλλά και τα δικά τους μουσικά όργανα.

Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Μάγια Παπαγεωργίου

Ενημερωθείτε για τα Εργαστήρια που λειτουργούν για το 2016-2017 εδώ…

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου