Τοπικές Ειδήσεις

Με πολύ καλούς οιωνούς ξεκινά η νέα σχολική χρονιά

Λίγες μέρες έμειναν για το άνοιγμα των σχολείων. Τη προσεχή Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023, θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός σε όλα τα σχολεία. Μετά τον αγιασμό θα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές και την επόμενη μέρα τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά. Οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί είναι ήδη στις θέσεις τους και οι αναπληρωτές θα παρουσιαστούν και θα αναλάβουν υπηρεσία από την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου.
Όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού μας, είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές. «Όλα είναι έτοιμα για την νέα σχολική χρονιά από την 1η Σεπτεμβρίου που οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στις θέσεις τους. Η προετοιμασία είχε ξεκινήσει πολύ πιο νωρίς, από τον Απρίλιο και είχαμε ήδη ρυθμίσει όλες τις αναγκαίες λεπτομέρειες. Η χρονιά ξεκινά με καλούς οιωνούς και καλή οργάνωση. Τα βιβλία είναι στα σχολεία και θα διανεμηθούν στους μαθητές μετά τον αγιασμό.
Διορίσθηκαν φέτος 200 εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων στα Δωδεκάνησα, ενώ έχουν προσληφθεί 450 αναπληρωτές οι οποίοι καλύπτουν τις κενές οργανικές θέσεις σε μεγάλο βαθμό. Δεν υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού. Τα όποια κενά υπάρξουν, θα καλυφθούν στη β’ φάση πρόσληψης αναπληρωτών», δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, Χαράλαμπος Ψαράς.
Επίσης ο κ. Ψαράς είπε ότι το ολοήμερο πρόγραμμα θα λειτουργήσει κανονικά σε όσα σχολεία είχαν υποβάλει τις απαραίτητες δηλώσεις και είχαν κάνει τον αναγκαίο προγραμματισμό.
Όλα είναι έτοιμα και στα γυμνάσια και τα λύκεια του νησιού για την νέα σχολική χρονιά. «Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι να υποδεχθούμε τους μαθητές την Δευτέρα. Θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός και τα παιδιά θα παραλάβουν τα βιβλία τους. Έχουν τοποθετηθεί ήδη στα σχολεία οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ενώ διορίσθηκαν φέτος 480 μόνιμοι. Μετά το πρώτο κουδούνι θα γνωρίζουμε εάν υπάρχουν κενές θέσεις εκπαιδευτικών οι οποίες θα καλυφθούν στη δεύτερη φάση διορισμού αναπληρωτών στις 25 Σεπτεμβρίου.
Ξεκινάμε με πολύ καλούς οιωνούς και ευχόμαστε μία καλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές μας, στις οικογένειές τους και βέβαια στους εκπαιδευτικούς μας», δήλωσε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Γιάννης Παπαδομαρκάκης.

Παρεμβάσεις σε πάνω από 100 σχολεία
Στο μεταξύ έχει ολοκληρωθεί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Ρόδου σε περισσότερα από 100 σχολεία σε όλο το νησί. Γενικότερα, η δημοτική αρχή του Αντώνη Καμπουράκη έχει προβεί κατά τη διάρκεια της παρούσας θητείας σε παρεμβάσεις οι οποίες συμβάλλουν στην αισθητική αναβάθμιση και βελτίωση της λειτουργικότητας των σχολικών μονάδων. Οι παρεμβάσεις αφορούν τόσο στους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, όσο και στα προαύλια αλλά και στις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης στην ανατολική όψη του συγκροτήματος της Ακαδημίας, όπου πριν λίγους μήνες είχαν πέσει σοβάδες από την οροφή στο προαύλιο του νηπιαγωγείου. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σύντομα, αποκαθιστώντας οριστικά κάθε …βλάβη στη συγκεκριμένη πλευρά του κτηρίου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου