Αθλητικά

ΕΠΣΔ: Σφοδρή επίθεση στον Λευτέρη Αυγενάκη

Σφοδρά πυρά κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για την επιμονή του στις θέσεις του που αφορούν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και για το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στις συζητήσεις με την ΕΠΟ αλλά και στις διεθνείς ομοσπονδίες, εξαπολύει η ΕΠΣΔ. Η ανοιχτή επιστολή της, μέσα από την οποία κατηγορεί τον υφυπουργό για συνεχείς παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο του αθλήματος και αποδομεί τα επιχειρήματα που ο τελευταίος χρησιμοποιεί. Σημειώνεται, πως η επιστολή απευθύνεται και στο πρωθυπουργικό γραφείο. Αναλυτικά:
«Κύριε Υφυπουργέ,
μετά τις τελευταίες εξελίξεις, υποχρεωθήκαμε να συντάξουμε αυτή την επιστολή και να σας γνωστοποιήσουμε κάποια ΔΕΔΟΜΕΝΑ . Το περιεχόμενο της έχει σχέση με τα όσα προφασιστήκατε στις πρόσφατες συναντήσεις σας με τους εκπροσώπους της ΕΠΟ κ των Υπερεθνικών Συνομοσπονδιών και πιο συγκεκριμένα :
1. Το βασικό σας επιχείρημα ήταν ,το ότι υπάρχουν Σωματεία – Σφραγίδες , Σωματεία που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις υπόστασης Νομικού Προσώπου .
Θα πρέπει να γνωρίζετε κύριε Υφυπουργέ ότι για τη διεξαγωγή ενός αγώνα απαιτείται η άδεια διεξαγωγής , η οποία εκδίδεται από τις κατά τόπους Περιφέρειες. Για να εκδώσει τη συγκεκριμένη άδεια η Περιφέρεια θα πρέπει το Σωματείο να έχει υπόσταση κ να έχει προσκομήσει (αλλά και να επικαιροποιεί και να θεωρεί συχνά ) τα εξής στοιχεία :
α) Βιβλίο Πρωτοκόλλου Αλληλογραφίας.
β) Βιβλίο Μητρώου Μελών, Αθλητών και Προπονητών.
γ) Βιβλίο Περιουσιακών Στοιχείων.
δ) Βιβλίο Πρακτικών Γενικών Συνελεύσεων.
ε) Βιβλίο Διοικητικών Συμβουλίων.
στ) Βιβλίο Εσόδων – Εξόδων.
ζ) Παραχωρητήριο Γηπέδου.
η) Βεβαίωση Οικείας Ομοσπονδίας ή Ένωσης .
Χωρίς τα παραπάνω, δεν μπορεί να εγκριθεί ουδεμία άδεια διεξαγωγής . Και χωρίς άδεια διεξαγωγής, δεν γίνεται αγώνας.
Εκτός του Νόμου ,αυτό προβλέπει και ο ΚΑΠ (άρθρο 21παρ. 3γ ) αλλά και ο Κανονισμός Λειτουργίας Ερασιτεχνικών Σωματείων. Οπότε είναι αυτονόητο ότι το επιχείρημα σας είναι ανυπόστατο.
Δεν υπάρχει, δεν συμμετέχει ούτε ΕΝΑ Σωματείο σε επίσημες διοργανώσεις της ΕΠΣ Δωδεκανήσου ( και όχι μόνο) , χωρίς τις απαιτούμενες και προβλεπόμενες εκ του Νόμου και των Κανονισμών προϋποθέσεις . Αν ισχυρίζεστε κάτι άλλο, να μας το πείτε, και να το αποδείξετε δημόσια και συγκεκριμένα.
Εμείς λοιπόν και με κάθε επίγνωση ΞΑΝΑλέμε ότι ΔΕΝ υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ Σωματείο σφραγίδα και ότι ΚΑΝΕΝΑ Σωματείο σφραγίδα δεν ψήφισε σε εκλογές της Ένωσής μας στα τελευταία δέκα τουλάχιστον χρόνια.
Και απ’ τη στιγμή που ισχυρίζεστε το αντίθετο, είστε υποχρεωμένος να το αποδείξετε δημόσια.
Αντίθετα , από σήμερα εξαφανίζετε ακόμα και ιστορικά σωματεία με δραστηριότητα δεκαετιών , κάτι που ΜΟΝΟ επί χούντας είχε συμβεί.
2. Ο πραγματικός αριθμός των Σωματείων που ισχυρίζεστε ότι έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους και έχουν εγγραφεί στο Μητρώο, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον πραγματικό αριθμό και το σύνολο των Σωματείων . Απ’ αυτό και μόνο καταλαβαίνουμε τον λόγο της αγωνίας και των υπηρεσιών σας , που επικοινωνούν με Σωματεία, προτρέποντάς τα να κάνουν αιτήσεις, έστω και αν αυτές είναι ελλιπείς………..
3. Σε ότι αφορά στο θέμα των Προπονητών Κύριε Υφυπουργέ, καταρχάς θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η υποχρεωτικότητά τους προβλέπεται και από τους Κανονισμούς της ΕΠΟ . Η μόνη διαφορά είναι στο ότι η ΕΠΟ γνωρίζει καλύτερα το τι συμβαίνει σε κάθε τόπο και όπου απαιτείται δίνει εξαιρέσεις με πολύ αυστηρά κριτήρια.
Δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να βρεθούν Προπονητές –Γυμναστές με UEFA B παντού. Πού να βρεθούν στην Πάτμο, στους Φούρνους π.χ. αλλά κ στην Τήλο, στο Καστελόριζο, στη Νίσυρο, στους Λειψούς, στη Σέριφο, στη Μήλο κ.λπ, μέρη που η Πολιτεία έχει επενδύσει εκατομμύρια Ευρώ για την κατασκευή γηπέδων , αλλά τώρα διαγράφει τα Σωματεία τους , που με θυσίες και κόπους πάσχιζαν να κρατούν όρθια ,ώστε να προσφέρουν τεράστιο έργο και διέξοδο στη χειμερινή απομόνωση της τοπικής νεολαίας.
Λίγη λογική και ελάχιστη ευαισθησία Κύριοι….
Η επιχειρηματολογία σας δε, στο ότι “πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι και τι είναι αυτοί που προπονούν τα παιδιά μας” καταρρίπτεται από τον ίδιο τον Νόμο σας, αφού στον ευαίσθητο τομέα των Υποδομών αυτή τη στιγμή, δεν προβλέπει καν την υποχρέωση διάθεσης Προπονητή. Αντίθετα τον επιβάλλει στην Α΄ Κατηγορία Ανδρών ,πράγμα οξύμωρο και υποκριτικό. Η ΕΠΟ επιβάλλει διπλωματούχο προπονητή και στις Ακαδημίες και μάλιστα χωρίς εξαιρέσεις . Επίσης η δική σας παρότρυνση- απάντηση , αλλά και των Υπηρεσιών σας, σε οχλήσεις Σωματείων που αδυνατούν να δηλώσουν Προπονητή με τις προϋποθέσεις του Νόμου …. (αφού στον τόπο τους τα Σωματεία είναι υπερδιπλάσια των διαθέσιμων Προπονητών με UEFA B)……….”δηλώστε αυτούς που έχετε” είναι τουλάχιστον ακατανόητη.
Και πιο συγκεκριμένα, σε τόπο που οι διαθέσιμοι προπονητές UEFA B είναι π.χ τρεις (3) και τα Σωματεία παραπάνω από πενταπλάσια, παροτρύνατε τους ενδιαφερομένους να δηλώσουν ΟΛΑ τα Σωματεία αυτούς του τρείς (3) !!!!!!
Αυτό είναι κάτι που ξεπερνά κάθε λογική , κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού και διαφάνειας που προφασίζεται η λογική του Νόμου. Και σίγουρα δεν λέγεται νοικοκύρεμα.
Περισσότερο ίσως μοιάζει με συντεχνιακή υποστήριξη…! Είναι δε κάτι που απαγορεύεται αυστηρά απ’ τον ΚΑΠ, αλλά και απ τους Κανονισμούς της FIFA,η οποία προφανώς και αγνοεί αυτό το στοιχείο, δηλαδή το ότι επιτρέπεται σε έναν Προπονητή να δηλώνεται σε όσα Σωματεία θέλει και μάλιστα της ίδιας Κατηγορίας!!!!!!!!!!
Επίσης, η παρότρυνσή σας για αναδρομικές προσλήψεις εγκυμονούν αρκετούς κινδύνους για τα Σωματεία αλλά και τους Παράγοντές τους.
Ας μας απαντήσει η FIFA επ’ αυτών.!!!!
Επίσης Κύριε Υφυπουργέ, η παραπάνω προϋπόθεση εγγραφής έχει δημιουργήσει πολλές περίεργες καταστάσεις, για τις οποίες κανείς δεν θα πρέπει να νιώθει υπερήφανος. Δηλαδή έχουμε φαινόμενα εκβιασμών … του τύπου «τόσα θέλω και αν θέλετε»…., επίσης έχουμε παρατηρήσει φαινόμενα κυκλωμάτων, τα οποία με συγκεκριμένο αντίτιμο σου βρίσκουν και Προπονητή και «τα πάντα όλα»….
Και βέβαια στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι ομάδες δηλώνουν Προπονητές που ούτε καν γνωρίζουν τα πρόσωπα τους και ούτε θα τα γνωρίσουν ποτέ.
Περα όλων αυτών κ. Υφυπουργέ, όλα αυτά έχουν δημιουργήσει συνθήκες έντασης και διχόνοιας μεταξύ των Σωματείων. Κατάσταση και αυτή απαράδεκτη.
Αν αυτό είναι το ποδόσφαιρο που σας εκφράζει κ.,Υφυπουργέ, τότε να το έχετε και να το χαίρεστε. Εμείς θα απέχουμε και περιμένουμε κυρίως από τη FIFA , να κατανοήσει τα προβλήματα που οδηγούν σε θάνατο το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο, να αντιδράσει και να πράξει αυτό που πρέπει και που υποχρεούται εκ του Καταστατικού της να πράξει.
Για τελευταία φορά σας παρακαλούμε να σκεφτείτε λογικά, όχι εγωιστικά και εκδικητικά και σε κλίμα συνεννόησης να βρείτε την λύση που πρέπει. Λάθη κάνουμε όλοι. Η επιμονή στα λάθη μας, είναι το μεγαλύτερο λάθος.
Σε αντίθετη περίπτωση, ελάτε εσείς να διοργανώσετε Πρωτανθλήματα, στον Έβρο, στην Κρήτη, στη Σάμο, στη Ζάκυνθο , στη Μεσσηνία, στη Φλώρινα , στη Ευρυτανία , στα Δωδεκάνησα , στις Κυκλάδες.., ΠΑΝΤΟΥ !!!!!!!!!
Επίσης θα μπορούσαμε να παραθέσουμε πολλά ακόμα που παραβιάζουν οριζόντια κάθε έννοια του Αυτοδιοίκητου και που αποδεικνύουν την ξεκάθαρη παρέμβαση σας στο Ποδόσφαιρο και στις Ενώσεις, αλλά αυτό είναι δουλειά της FIFA (που ευελπιστούμε επιτέλους να την κάνει καλά) και της ΕΠΟ.
Εμάς , ειλικρινά μας κουράσατε. Και μόνο να διαβάζει κανείς τις συνεχείς και ανερμάτιστες τροποποιήσεις σας, κουράζεται.
Αντί να ασχολούμαστε ΟΛΟΙ με το Ποδόσφαιρο και την ανάπτυξη του , ασχολούμαστε με το πώς θα το μικρύονουμε και πως θα το απαξιώσουμε. Και είναι ξεκάθαρη και η δική σας ευθύνη σας σ αυτό.
Καλή σας επιτυχία και καλή συνέχεια στο κοινώς αποδεκτό και επωφελές έργο σας.
ΥΓ: Κι αν δεν αλλάξει κάτι, τότε είναι αυτονόητο κύριε Αυγενάκη, οτι η ευθύνη δεν θα βαραίνει μόνο εσάς!!!».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου