Ειδήσεις

Δ. Γάκης: Καθολική και ποιοτική ψηφιακή κάλυψη σε όλες τις απομακρυσμένες περιοχές

Σταθερά και στοχευμένα υλοποιούμε τις πολιτικές μας για κοινωνική συνοχή και περιφερειακή σύγκλιση»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών του Κοινοβουλίου, βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, αναφερόμενος στο σ/ν «Πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των περιοχών εκτός τηλεοπτικής κάλυψης στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας», που βρίσκεται στη φάση της επεξεργασίας και συζήτησης στις αρμόδιες Επιτροπές της βουλής, δήλωσε:

«Το σχέδιο νόμου του ΥΠΨΗΠΤΕ που θα εξετάζεται από προχθές (4/11) στις Επιτροπές της Βουλής, προωθεί έμπρακτα την κοινωνική και εδαφική συνοχή στις Ελληνικές Περιφέρειες, ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες νησιωτικές και ορεινές περιοχές της Χώρας.

Η τηλεοπτική κάλυψη ΟΛΩΝ των απομακρυσμένων περιοχών της Επικράτειας, ανάμεσα τους τα απομακρυσμένα μικρά νησιά στις περιφερειακές ενότητες της Δωδεκανήσου, συγκεκριμένα, στους νησιωτικούς Δήμους της Καλύμνου, της Αστυπάλαιας, της Κάσου, της

Καρπάθου, της Χάλκης, της Σύμης αλλά και στους οικισμούς Στεγνά, Σκάλα Καμείρου, Λακκί Αταβύρου, Μανδρικό, Αγία Ελεούσα, Μαχαιριά, Πρασονήσι, Κρητηνία, Ψίνθο, Πεύκοι, Λαχανιά, σε «δύσκολες» ψηφιακά περιοχές της Ρόδου, εξασφαλίζει την πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων των νησιωτών στα προγράμματα των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας, συμβάλλει στην τουριστική τους ανάπτυξη.

Είμαι ικανοποιημένος, που η πρωτοβουλία μας για την «Ψηφιακή Ολοκλήρωση της Χώρας» και ιδιαίτερα για την ψηφιακή κάλυψη της Δωδεκανήσου, που ξεκίνησε από το 2015 σε όλα τα επίπεδα και συνεχίστηκε με επιμονή όλα αυτά τα χρόνια με συνεχείς επαφές, συνεργασία, και σε καθοριστικά σημεία ακόμα και με «πιέσεις» προς την πολιτική ηγεσία του ΥΠΨΗΠΤΕ, βρήκε ανταπόκριση και έφερε αυτό το θετικό για τα νησιά μας αποτέλεσμα. Καταφέραμε να ενταχθούν όλες οι περιοχές, σε όλα τα νησιά μας και να επιλυθεί οριστικά το θέμα της ποιοτικής τηλεοπτικής τους κάλυψης.

Θέλω να υπογραμμίσω, ότι οι πρόνοιες του σημερινού νομοσχεδίου για ΚΑΘΟΛΙΚΗ ψηφιακή πρόσβαση των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών της χώρας, μαζί με τις άλλες δράσεις και έργα του αρμόδιου ΥΠΨΗΠΤΕ που υλοποιούνται στις λιγότερο ευνοημένες περιοχές της χώρας, συμβάλλουν σημαντικά στην εξάλειψη των περιφερειακών ανισοτήτων ενώ παράλληλα, οι ποιοτικές ψηφιακές υπηρεσίες δημιουργούν προϋποθέσεις για ανάπτυξη και δράσεις εξωστρέφειας. Το τελευταίο, ειδικότερα η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά με σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες, θα αποτελέσει το νέο στόχο μας στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής στην επόμενη κοινοβουλευτική Σύνοδο».

Το όλο έργο, αφορά σε πάνω από 217 χιλιάδες νοικοκυριά σε απομακρυσμένες περιοχές των Ελληνικών Περιφερειών και θα υλοποιηθεί με την επιχορήγηση των δικαιούχων νοικοκυριών με ποσό κατά ανώτατο χρηματικό όριο 110 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου