Ατάκτως Ερριμμένα

Τα ξερόχορτα και οι ανεγκέφαλοι

«Δεν θα τους περάσει. Οι ανεγκέφαλοι εγκληματίες θα πάρουν το μάθημα τους. Εμείς θα ξαναφτιάξουμε το λόφο του Αγίου Στεφάνου (Μόντε Σμιθ) και την γύρω περιοχή όπως ήταν και ακόμη καλύτερα. Μέσα στις πρώτες προτεραιότητα μας, θα δουλέψουμε όλοι μαζί για τη Ρόδο μας», είπε ο Δήμαρχος μετά την  φωτιά της περασμένης εβδομάδας.

Πριν αρχίσουμε τις θεωρίες συνωμοσίας ας δούμε πρώτα από το ρεπορτάζ της «δ» αυτό: «Έντρομος ηλικιωμένος ένοικος μίας από τις κατοικίες που απειλήθηκαν από την Πυρκαγιά, ο κ. Γιαννούρης, δήλωσε ότι ενώ ζητούν συνέχεια από την Αρχαιολογία και το Δήμο να μεριμνήσουν για την αποψίλωση των ξερών χόρτων, κανείς ποτέ δεν τους ακούει. «Μένω εδώ πάνω από 40 χρόνια. Πάντα φοβόμουν για τη στιγμή που θα εκδηλωνόταν εδώ πυρκαγιά, καθώς είμαστε εκτεθειμένοι. Ζητούμε συνεχώς από τον Δήμο και την Αρχαιολογία να έρθουν και να κόψουν αυτά τα ξερά χόρτα αλλά ποτέ κανείς δεν μας ακούει. Αν καταστραφεί το σπίτι μου, δεν έχω πού να πάω. Προφανώς όμως θέλουν να μας διώξουν από εδώ»

Και αυτό : «Οι αρμόδιες αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ξεκίνησε το συμβάν από τη ρίψη αποτσίγαρου από κάποιο διερχόμενο όχημα».

Ναι, καίγονται δάση και νησιά (βλέπε Ζάκυνθος)  και θα συνεχίσουν να καίγονται από καταπατητές,οικοπεδοφάγους, βοσκούς. Το βλέπουμε με τα χιλιάδες αυθαίρετα που ξεφυτρώνουν στη θέση των δέντρων και φυσικά το καλό κράτος νομιμοποιεί. Εκτός όμως από αυτούς τους τρόπους που συνηθίζουμε να στηλιτεύουμε, υπάρχουν και οι άλλοι οι πιο … απλοί. Είναι τα ξερόχορτα, σαν αυτά που αναφέρει ο κ. Γιαννούρης, τα οποία αφήνονται στη διάθεση του καυτού ήλιου και κάποιου σπασμένου γυαλιού που θα λειτουργήσει σαν σπίρτο ή ενός αναμμένου τσιγάρου που κάποιος «μάγκας» θα πετάξει από το παράθυρο του αυτοκινήτου του. Αν και κουραστικό, ας ξαναπούμε για τις παράνομες χωματερές ,  για τα καλώδια της ΔΕΗ που «κρύβονται» μέσα σε κλαδιά και για εκείνους που βάζουν φωτιά να τα κάψουν  στα χωράφια τους, με αέρα ή αφήνοντάς την να σβήσει μόνη της.

Και άντε οι χωματερές  πέφτουν… μακριά και δεν τις βλέπουμε, η ΔΕΗ δεν είναι αρμοδιότητά μας, ή  πως μπορείς να ελέγξεις τους ανεγκέφαλους που καίνε κλαδιά με αέρα ή πετούν ο αποτσίγαρο από το παράθυρο.

Αλλά τα ξερόχορτα μέσα στην πόλη; Σε μια περιοχή που είναι και αρχαιολογικός χώρος; Ποιος ανεγκέφαλος τα αφήνει ως καλοκαιρινό ντεκόρ και προσάναμμα; Και όχι, δεν ενδιαφέρει κανέναν ποιου αρμοδιότητα είναι. Της αρχαιολογίας ή του Δήμου. Βρείτε τα! Όπως δεν είναι ζητούμενο, να καούμε και μετά να τα φτιάξουμε καλύτερα. Ετσι για να μην τους περάσει και να σκάσουν οι οχτροί μας οι ανεγκέφαλοι. Πάμε καλά;

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου