Ειδήσεις

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης για την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στη Ρόδο

Η οικονομική συνεργασία της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τις ΗΠΑ και οι αμερικανικές επενδύσεις στην περιοχή φαίνεται ότι κυριάρχησαν στη συζήτηση του αμερικανού πρέσβη με τον περιφερειάρχη ν. Αιγαίου και γενικά στην επίσκεψή του της προηγούμενες μέρες στο νησί μας, φροντίζοντας όμως να υπενθυμίζεται ταυτόχρονα και η στενή συνεργασία και οι δεσμοί των δυο χωρών.

Δεν είναι τυχαίο που η επίσκεψη αυτή συνέπεσε χρονικά με τον κατάπλου στη Ρόδο του αμερικανικού πολεμικού πλοίου «USS Carter Hall», στο οποίο και αναφέρθηκε ο πρέσβης ως «σύμβολο συνεργασίας και συμμαχίας των δυο χωρών».

Γίνεται ξεκάθαρο έτσι ότι όταν μιλάνε για δέσμευση της διατήρησης της ειρήνης και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, εννοούν ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας σε επικίνδυνα, ιμπεριαλιστικά σχέδια στρατιωτικής αντιπαράθεσης.  Και όταν μιλάνε για συνεργασία και συμμαχία των δυο χωρών εννοούν και την ευθαρσώς δηλωμένη διαθεσιμότητα της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να βάλουν πλάτη, με παροχή π.χ. υπηρεσιών υποστήριξης στον πολεμικό στόλο των Αμερικανών, εν μέσω οξυμένων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην Ανατολική Μεσόγειο, για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Ταυτόχρονα βέβαια φάνηκε και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του αμερικανικού κεφαλαίου για επενδύσεις στην περιοχή και ειδικά στον τομέα του τουρισμού και ως επισφράγηση αυτού επισκέφθηκαν και το γκολφ στα Αφάντου, όπου σχεδιάζεται επένδυση ελληνοαμερικανικών κεφαλαίων. Παίρνοντας τη σκυτάλη και ο περιφερειάρχης ανέδειξε τη σημασία των αμερικανικών επενδύσεων για την ανάπτυξη της περιοχής.

Όμως οι εργαζόμενοι και ο λαός της Ρόδου δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν ούτε από τις επενδύσεις στον όποιο τομέα, ούτε και από τη διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών.  Έχουμε δει πολύ καλά η ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί μας σε τι σημείο έχει οδηγήσει τους ξενοδοχοϋπάλληλους και συνολικά τους εργαζόμενους στον τουρισμό με τα εξαντλητικά ωράρια και τους μισθούς πείνας. Πολύ περισσότερο όμως ξέρουμε τι σημαίνει για το λαό μας η ανάμειξη σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που καμιά σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του.

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης καλεί το λαό της Ρόδου να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς τους σχεδιασμούς  και να συμμετάσχει ενεργά το επόμενο διάστημα στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα  ειρήνης και τις δράσεις του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου