Ειδήσεις

Οι Οδηγοί Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου καταδικάζουν τον ξυλοδαρμό συναδέλφου τους

Η Διοίκηση του Σωματείου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου καταγγέλλει και καταδικάζει την άνανδρη επίθεση, τον ξυλοδαρμό, την παράνομη βία και την πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης συναδέλφου και μέλους του Σωματείου από ομάδα εξαγριωμένων ατόμων, που δήλωσαν μέλη  του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, σε ξενοδοχείο της περιοχής Φαληρακίου, στις 3 του Σεπτέμβρη.

Η Διοίκηση τονίζει ότι για τη μεταφορά των επισκεπτών ο συνάδελφος  είχε λάβει από την εργοδότριά εταιρία του σχετικό voucher, στο οποίο αναφέρονταν τα ακριβή στοιχεία της κράτησης, που είχαν κάνει οι πελάτες ήδη από τις 24 Αυγούστου 2017. Επομένως το δρομολόγιο ήταν απόλυτα νόμιμο.

Oσυνάδελφος δέχθηκε άγρια επίθεση, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται σε άσχημη σωματική και ψυχολογική κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.Επίσης ο οδηγός ανέφερε ότι το συμβάν έλαβε χώρα ενώπιον των πελατών του πρακτορείου, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στη διαδικασία της επιβίβασης στο λεωφορείο.

Το συγκεκριμένο συμβάν είναι δείγμα έλλειψης πολιτισμού ευτυχώς εκ μέρους μίας ομάδας ατόμων, γεγονός όμως το οποίοι οφείλουμε όλοι μας να καταγγείλουμε, προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον, σε ένα νησί, όπως είναι η Ρόδος, το οποίο προσελκύει χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Σε μια δημοκρατική χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, είναι απαράδεκτο να παίρνουν κάποιοι το νόμο στα χέρια τους και να χρησιμοποιούν την αυτοδικία και να απαξιούν την παρέμβαση της δικαιοσύνης και τους νόμους του κράτους.

Εν κατακλείδι το ανήθικο αυτό συμβάν θα πρέπει να στηλιτευθεί από όλους τους θεσμούς και να απονεμηθεί η δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε τέτοια φαινόμενα τραμπουκισμού και τρομοκρατίας.

Η Διοίκηση ζητά από τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου να καταγγείλει δημόσια το γεγονός και να συνετίσει τα μέλη του. Τονίζει δε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του συναδέλφου, 0 οποίος ήδη κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου για το γεγονός.

Δηλώνουμε ρητά ότι θα προστατεύσουμε με κάθε νόμιμοτρόπο και μέσο τα δικαιώματα και την ασφάλεια στην εργασία των συναδέλφων οδηγώναλλά και κάθε εργαζομένου σε τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου