Ρεπορτάζ

Να μεταφερθεί στο κέντρο της πόλης το άγαλμα του Α. Παπανδρέου θα ζητήσει η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ

Αίτημα για την μεταφορά του αγάλματος του Ανδρέα Παπανδρέου από την περιοχή του Σαν Φραντζίσκο στο κέντρο της πόλης, πρόκειται να καταθέσει ο γραμματέας της Ν.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ κ. Αντώνης Κολιάδης.
Όπως έκανε γνωστό, μιλώντας στην «δ» ο κ. Αντώνης Κολιάδης, δεν συντρέχει πλέον λόγος να βρίσκεται το άγαλμα του Ανδρέα Παπανδρέου στην συγκεκριμένη περιοχή, από την στιγμή που τα γραφεία του κόμματος δεν στεγάζονται πια στο γνωστό και ως «Καστρί» κτήριο, που επί χρόνια φιλοξενούσε τις εργασίες της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, στα χρόνια της παντοκρατορίας του πανελλήνιου σοσιαλιστικού κινήματος.
Ενας ακόμα επιπλέον λόγος για την μεταφορά του, είναι η προστασία του από τους βανδαλισμούς, που πλέον αποτελούν συνηθισμένο φαινόμενο. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Α. Κολιάδης, εδώ και αρκετό καιρό έχει ενημερώσει αρμοδίως για νέο βανδαλισμό στο άγαλμα του Ανδρέα Παπανδρέου, όμως δεν έχει ασχοληθεί κανείς.
Το αίτημα για την μεταφορά του αγάλματος θα κατατεθεί προς τον Δήμο της Ρόδου, στο αμέσως προσεχές διάστημα, προκειμένου να αναζητηθεί νέο σημείο χωροθέτησης.
Να σημειωθεί ότι τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος του Α. Παπανδρέου, το οποίο φιλοτέχνησε ο γνωστός γλύπτης Ιωάννης Μπάρδης, έγιναν πριν από περίπου 15 χρόνια, παρουσία των κ. Κ. Σκανδαλίδη και Κ. Λαλιώτη, σε μια περίοδο που το ΠΑΣΟΚ ήταν ισχυροποιημένο στην περιοχή μας.
Δήμαρχος ήταν τότε ο κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, νομάρχης Δωδεκανήσου ο κ. Γ. Μαχαιρίδης, γενική γραμματέας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου η κ. Μάρθα Σημαντώνη και γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ ο κ. Τιμόθεος Παρασκευάς.
Η συγκεκριμένη πλατεία, η οποία ονομάστηκε «Ανδρέας Παπανδρέου», επελέγη λόγω της λειτουργίας των γραφείων της ΝΕ του κόμματος εκεί, στο κτήριο που έχει συνδεθεί με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ στα Δωδεκάνησα.
Αυτό που απομένει είναι αν θα γίνει αποδεκτό από τον Δήμο Ρόδου το αίτημα της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εύρεση νέου σημείου χωροθέτησης και της μεταφοράς του.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου