Την αποτύπωση ενός σχεδίου εξόδου της χώρας από την κρίση, που θα απαντά στα ζητήματα της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας, όρισε ως στόχο της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης, που συναντήθηκε με μέλη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας.

«Έχουμε, ήδη, συναντηθεί, όχι μόνο με τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και με πολλούς εκπροσώπους εργοδοτών, εργαζομένων και μέλη της κοινωνίας των πολιτών προκειμένου να ακούσουμε τις απόψεις τους, τα προβλήματά τους, τους προβληματισμούς τους. Και να μπορέσουμε, με αυτόν τον τρόπο, να συνθέσουμε ιδέες και απόψεις. Θεωρώ ότι η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή είναι ένα θεσμοθετημένο βήμα διαλόγου και σύνθεσης. Διαλόγου και σύνθεσης που απαιτούν καλή διάθεση, αμοιβαίο σεβασμό στις απόψεις των διαφορετικών μελών και εστίαση στο μέλλον και όχι στο παρελθόν. Η δική μας πρόκληση για την επόμενη μέρα είναι να προτείνουμε ένα νέο σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, το οποίο θα αντιμετωπίζει και τις τρεις πτυχές του διαλόγου που και εσείς πάντα τονίζετε στα δικά σας έντυπα: την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και τη Δημοκρατία. Θα μιλήσουμε για βιώσιμη ανάπτυξη που δεν θα αφήνει κανέναν πίσω. Θα τονίσουμε το γεγονός ότι καμία κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργήσει εάν δεν προστατεύει πρώτα – πρώτα τους πιο αδύναμους. Και θα τονίσουμε ότι τίποτα στη Δημοκρατία δεν είναι δεδομένο. Ότι οι θεσμοί της Δημοκρατίας πρέπει να υποστηρίζονται και να ενισχύονται. Το δέντρο της Δημοκρατίας θέλει διαρκές πότισμα”, επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

 Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε, στην παρέμβασή του, πως τα βασικά ζητήματα που θέτει η ΟΚΕ στην ατζέντα της συζήτησης είναι πολύ κοντά στο βηματισμό της οδού Πειραιώς.

«Σωστά επισημάνατε ότι η διαμόρφωση πολιτικής δεν γίνεται μόνο με συνθέσεις, αλλά και με δύσκολες επιλογές. Όμως, στη σημερινή εποχή δεν είναι εύκολο να είναι κανείς αρεστός σε όλους. Και αν είναι αρεστός σε όλους, μάλλον θα σταματήσει να είναι χρήσιμος. Και εν όψει της Δ.Ε.Θ. δεν προτίθεμαι να επαναλάβω τα σφάλματα του παρελθόντος, να προδικάσω, δηλαδή, ένα πλέγμα ακοστολόγητων και μαξιμαλιστικών προτάσεων μόνο και μόνο για να είμαι αρεστός και ευχάριστος στο εθνικό ακροατήριο. Δεν ζητούν οι Έλληνες σήμερα αυτό από την ηγεσία τους. Αυτό το οποίο ζητούν είναι τεκμηριωμένες και συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες μπορεί ναι μερικές φορές να συνεπάγονται και ορισμένες δύσκολες επιλογές. Αυτό θα κάνουμε στη Δ.Ε.Θ. Αυτό θα κάνουμε και στη συνέχεια, καθώς θα ξεδιπλώνουμε, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, τον προγραμματικό μας λόγο. Και σε αυτόν το συνεχή διάλογο να γνωρίζετε ότι είστε πάντα σταθεροί και εξαιρετικά αξιόπιστοι συνομιλητές”, σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ