Ειδήσεις

Ευνοϊκότερους όρους για την ένταξη νέων αγροτών στο Μέτρο 6.1 του ΠΑΑ, διεκδίκησε και πέτυχε και η Περιφέρεια

Ενημερωτική συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη, με τους νέους αγρότες στην Κω

 Στην Κω βρέθηκε τη Δευτέρα 4/9/17 ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας, Φιλήμονας Ζαννετίδης , όπου είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συνάντηση με νέους αγρότες του νησιού που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα νέων αγροτών (ΜΕΤΡΟ 6.1 ΠΑΑ 2014-2020).

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Έπαρχος Κω Γιώργος Χαλκιδιός, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Πρωτογενούς τομέα Νίκος Τσακίρης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ευρυδίκη Νάκη ,Δημήτρης Χαματζόγλου και ο Αντιδήμαρχος Ρόδου Αγαπητός Πάλλας.

Το περιεχόμενο της συζήτησης ήταν ενημερωτικού χαρακτήρα και ανταλλαγής απόψεων για θέματα που αφορούν του αγρότες, σχετικά με την ανταγωνιστικότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου. Έγινε σαφές ότι στόχος της παρούσας περιφερειακής αρχής είναι η βοήθεια και η στήριξη με κάθε μέσον της νέας γενιάς που θα ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα στον τόπο μας.

Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης παραχώρησε συνέντευξη τύπου για θέματα που αφορούν το ΠΑΑ 2014- 2020 και για προγράμματα που “τρέχουν” ήδη. Τόνισε ότι το μέτρο που αφορά τους νέους αγρότες θα επαναπροκηρυχθεί το επόμενο διάστημα και θα έχουν την ευκαιρία οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να ενταχθούν σε αυτό να υποβάλουν αιτήσεις με ευνοϊκότερους όρους καθώς ο βαθμός του μέτρου που απαιτούσε 45 μόρια μειώθηκε για τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  στα 40 μόρια, έπειτα από πρόταση της περιφερειακής αρχής στην επιτροπή παρακολούθησης του Προγράμματος. Επίσης ο αντιπεριφερειαρχης  ενημέρωσε ότι το επόμενο διάστημα θα τρέξει το μέτρο των σχεδίων βελτίωσης και πως είναι σε εξέλιξη το μέτρο που αφορά τη μεταποίηση, από το ποσό των 600.000 έως το ποσό των 5.000.000 ευρώ.

Ως πρόεδρος της επιτροπής παρακολουθήσεις του έργου της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ο κ. Ζαννετίδης είχε την ευκαιρία, μαζί με τον πρόεδρό της, Αγαπητό Πάλλα, να επισκεφτούν τους χώρους εργασίας και να συζητήσουν, μαζί με τα στελέχη της υπηρεσίας συντονισμό των δράσεων και των έργων που έχει αναλάβει η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Τέλος ο αντιπεριφερειάρχης συνομίλησε με υπηρεσιακούς παράγοντες του Επαρχείο Κω για θέματα που απασχολούν την υπηρεσία ώστε να βελτιώσουν ακόμα περισσότερο το έργο που παράγεται μέσα από αυτό.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου