Ειδήσεις

Άμεσες παρεμβάσεις στο Μόντε Σμιθ από Δευτέρα-Ευρεία σύσκεψη συγκάλεσε ο Δήμαρχος

Προτεραιότηα η ασφάλεια και η αισθητική αποκατάσταση

Την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος συγκάλεσε σύσκεψη στο Δημαρχείο με θέμα τις άμεσες παρεμβάσεις στο λόφο του Αγίου Στεφάνου (Μόντε Σμιθ), για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη πυρκαγιά, έχοντας στόχο τόσο την αισθητική αποκατάσταση του τοπίου αυτού που αποτελεί βιτρίνα της Ρόδου, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών από πιθανές κατολισθήσεις.

Οι παρεμβάσεις θα είναι άμεσες ξεκινώντας τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου με χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσής τους τα μέσα Οκτώβρη  ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η συνολική ανάπλαση της περιοχής με την υλοποίηση μελετών και τη   συνεργασία Υπηρεσιών του Δήμου, της Διεύθυνσης Δασών, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαιου.

Παρόντες στη σύσκεψη παρουσία των αντιδημάρχων: Πολιτικής Προστασίας Αγαπητού Πάλλα, Περιβάλλοντος Λίτσας Κρεμαστινού- Ροδίτη, Οικονομικών Σάββα Διακοσταματίου, Πρωτογενούς Τομέα Γιώργου Πόκκια, του προέδρου πόλεως Ρόδου Μίλτου Παγκά και του τοπικού συμβούλου Κώστα Στυλιανού, ήταν: ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Στέργος Στάγκας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηλίας Τσιάπουρας, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Κατερίνα Μπαλατσούκα, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μάνια Μηχαηλίδου και η αρχαιολόγος Ελένη Φαρμακίδου, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Αντώνης Γιαννικουρής, ενώ παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του Δήμου Ευγένιος Κορναρόπουλος και ο σύμβουλος του δημάρχου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας Νίκος Θαρρενός.

Μετά τις τοποθετήσεις των συμμετεχόντων ο δήμαρχος Ρόδου δήλωσε ότι τη Δευτέρα η Αρχαιολογική Υπηρεσία θα ξεκινήσει τον καθαρισμό του τμήματος που αποτελεί αρχαιολογικό χώρο με εμφανή μνημεία (το πλάτωμα γύρω από τις κεραίες). Παράλληλα η Διεύθυνση περιβάλλοντος του Δήμου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δασών και την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα προχωρήσουν σε καθαρισμούς της πλαγιάς με την απομάκρυνση της καμένης βλάστησης. Ταυτόχρονα το επιστημονικό προσωπικό του Δήμου Ρόδου (γεωλόγοι και τεχνικές υπηρεσίες) θα εξετάσει την κατάσταση του εδάφους προκειμένου να υποδειχθούν οι κατάλληλες παρεμβάσεις οι οποίες θα αποτρέψουν πιθανές κατολισθήσεις.

Με την ολοκλήρωση των ενεργειών αυτών θα ξεκινήσει ανάπλαση της περιοχής με τη συνεργασία των συναρμόδιων φορέων και την τεχνογνωσία που θα παρέχει το ΤΕΕ.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου