Μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, με ποσοστό 26,5% έναντι 25,9%, δείχνει νέα δημοσκόπηση της Kapa Research για το “Βήμα της Κυριακής”, σύμφωνα με το Reuters.
Τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: Χρυσή Αυγή 6,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5,8%, ΚΚΕ 5,3%, Το Ποτάμι 5,1%, Λαϊκή Ενότητα 4,7%, Ένωση Κεντρώων 3,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,0%.
Σημειώνεται ότι σε έρευνα της ίδιας εταιρείας την προηγούμενη εβδομάδα, τα αποτελέσματα έδειχναν:
– ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: 27,3%
– Ν.Δ.: 24,2%
– ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6,8%
– ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 5,5%
– Κ.Κ.Ε.: 5%
– ΑΝ.ΕΛ.: 3%
– ΠΑ.ΣΟ.Κ.: 4,3%
– ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 4,8%
– ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 3,3%
– ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 2,6%
– ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ: 13,2%.
Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 11,6%. Στην παράσταση νίκης, το 46,1% θεωρεί πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το 34,5% η ΝΔ. Μεταξύ των αρχηγών των δύο κομμάτων, το 37,2% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και το 35,2% τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Στο μεταξύ, “σήμα” για μετεκλογικές συναινέσεις εκπέμπουν προς τα κόμματα οι πολίτες, σύμφωνα με μέτρηση της εταιρίας Marc, σύμφωνα με το “Εθνος της Κυριακής”.
Επτά στους δέκα επιθυμούν τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, την ίδια ώρα που το θρίλερ της πρωτιάς συνεχίζεται, με τη διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στην πρόθεση ψήφου να είναι μόλις 0,4%, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24,4%, έναντι 24% της Νέας Δημοκρατίας.
Το ποσοστό των αναποφάσιστων, που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα να κυμαίνεται στο 14,1%.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, οι μισοί ψηφοφόροι των άλλων κομμάτων, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, επιθυμούν κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή των δύο μονομάχων.
Παράλληλα, δυσαρεστημένη είναι η πλειοψηφία από τη διαπραγμάτευση, ενώ επτά στους δέκα αποκλείουν το Grexit.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ