ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έλαμψε το πάρκο του Ροδινιού χάρη σε κάτοικους Κοσκινού – Να βρει μιμητές η πράξη

news room 2 λεπτά ανάγνωση
Πάρκο Ροδίνι
Μέγεθος γραμμάτων

Το πρω­ι­νό της πε­ρα­σμέ­νης Πέμ­πτης εί­χα­με ένα ευ­χά­ρι­στο ξάφ­νια­σμα για τους κα­τοί­κους του πα­ρα­δο­σια­κού οι­κι­σμού στα  «Κο­σκι­νού» όταν είδαν ένα συ­νερ­γείο του Δήμου Ρόδου να πε­ρι­ποιεί­ται το μικρό πάρκο της γει­το­νιάς τους να βά­φουν με ασβέ­στη τους κορ­μούς των δέν­δρων και να απο­μα­κρύ­νουν τα ξερά χόρτα και τα κλα­διά. Δεν είχαν  συ­νη­θί­σει σε τέ­τοιες αυ­τό­βου­λες επεμ­βά­σεις από την δη­μο­τι­κή αρχή παρά μόνο μετά από πολλά τη­λε­φω­νή­μα­τα και οχλή­σεις. Όλοι κα­τά­λα­βαν ότι κάτι έχει αλ­λά­ξει στον δήμο της Ρόδου αλλά βά­σι­μα διε­ρω­τώ­νται εάν αυτό θα έχει και συ­νέ­χεια σε όλο το φάσμα της κα­θα­ριό­τη­τας του νη­σιού όπως είναι η συχνή απο­κο­μι­δή των σκου­πι­διών, η επάρ­κεια των κάδων, το ξή­λω­μα των αφι­σών από τους τοί­χους και τα δέν­δρα και γε­νι­κά το νοι­κο­κύ­ρε­μα της Ρόδου.

Πά­ντως η αρχή έγινε και  μας γέ­μι­σε όλους με χαρά και ελ­πί­δα ότι μπαί­νου­με σε μία άλλη πε­ρί­ο­δο αλλά και εμείς οι κά­τοι­κοι πρέ­πει να συ­μπα­ρα­στα­θού­με σε αυτή την προ­σπά­θεια με το να προ­σέ­χου­με και να μη βρω­μί­ζου­με τους κοι­νό­χρη­στους δη­μό­σιους χώ­ρους, όπως τα πάρκα τους δρό­μους, τις πα­ρα­λί­ες και τα δάση.

Το πάρκο στο Ρο­δί­νι

Ο Σύλ­λο­γος μας κάνει έκ­κλη­ση στον κ. Δή­μαρ­χο να επι­σκε­φθεί το πάρκο στο Ρο­δί­νι και να δεί  σε ποιά άθλια κα­τά­στα­ση βρί­σκε­ται σή­με­ρα . Ελ­λι­πής κα­θα­ριό­τη­τα, το νερό στο κα­νά­λι βρω­μά­ει, οι λίγες υπο­δο­μές τα δρο­μά­κια και παρ­τέ­ρια σε κακή κα­τά­στα­ση. Μία ξύ­λι­νη γέ­φυ­ρα είναι απρό­σβα­τη και επι­κίν­δυ­νη για να κα­ταρ­ρεύ­σει εάν κά­ποιος τολ­μή­σει ν΄ ανέ­βει. Μία κα­το­λί­σθη­ση  που έγινε τον χει­μώ­να στα πρανή του κα­να­λιού έχει απο­κλεί­σει την πρό­σβα­ση σε όσους θέ­λουν να το περ­πα­τή­σουν μέχρι τέ­λους και είναι πολύ επι­κίν­δυ­νο εάν κά­ποιος προ­σπα­θή­σει να το κάνει.  Προ­τού λοι­πόν συμ­βεί κάτι σο­βα­ρό σε επι­σκέ­πτες του πάρ­κου καλό είναι η Δη­μο­τι­κή υπη­ρε­σία  να επέμ­βει άμεσα με ένα  συ­νερ­γείο.

Η Ρόδος είναι από τις  λίγες πό­λεις με  πολλά και μο­να­δι­κά πάρκα με αξιό­λο­γο  αστι­κό πρά­σι­νο μόνο που η κα­τά­στα­ση τους δεν είναι καλή. Πολλά πρέ­πει να γί­νουν σε λίγο χρόνο και πρώτα από όλα να επαν­δρω­θεί με αρ­κε­τούς και έμπει­ρους ερ­γά­τες η υπη­ρε­σία πρα­σί­νου ώστε να αντα­πο­κρι­θεί στο έργο της το οποίο είναι πράγ­μα­τι τε­ρά­στιο εάν θέ­λου­με την Ρόδο με ωραία πάρκα και δα­σύλ­λια.

Είναι νο­μί­ζου­με πρό­κλη­ση και με­γά­λη ευ­και­ρία η πα­ρου­σί­ας στον Δήμο μας κ. Δή­μαρ­χε να ταυ­τι­στεί  με την αξιο­ποί­η­ση του μο­να­δι­κού σε αξία και ιστο­ρία  πάρ­κου του Ρο­δι­νιού όπως συν­δέ­θη­κε πριν λίγα χρό­νια το όνομα άλλου δη­μάρ­χου με την αξιο­ποί­η­ση των πηγών της «Καλ­λι­θέ­ας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.