«Η αδυναμία ανάγνωσης και ερμηνείας μηνυμάτων στο χώρο της εξωτερικής πολιτικής, συνδυαζόμενη με το άγχος του εσωκομματικού ανταγωνισμού και της επικοινωνιακής προβολής, ιδιαιτέρως εν μέσω θέρους, οδηγεί σε ολισθήματα» είναι η απάντηση του υπουργείου Εξωτερικών στη σημερινή δήλωση του υπευθύνου του Τομέα Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου σχετικά με την συμπεριφορά που είχε ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Σκοπίων Α. Μιλόσοσκι, σε εκδήλωση ομογενών της ΠΓΔΜ στον Καναδά, όταν φωτογραφήθηκε μπροστά από χάρτη που περιλάμβανε τη «Μεγάλη Μακεδονία» μέχρι τον Όλυμπο.

«Αν τούτο» προσθέτει στη σχετική ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ «θα ήταν κατανοητό για οιονδήποτε μη έχοντα σχέση με την εξωτερική πολιτική, είναι ανεπίτρεπτο για κάποιον που προέρχεται από τον χώρο της Διπλωματίας». Και καταλήγει: «Το υπουργείο Εξωτερικών πράττει τα δέοντα, άνευ υποδείξεων και χωρίς τυμπανοκρουσίες».

Ο κ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε το ΥΠΕΞ για «πρωτόγνωρη επιπολαιότητα», «όταν παραβιάζεται ωμά η Ενδιάμεση Συμφωνία με χρήση χαρτών της «Μεγάλης Μακεδονίας» και του συμβόλου της Βεργίνας», τονίζοντας ότι όφειλε «να προχωρήσει σε διάβημα διαμαρτυρίας και σχετική ενημέρωση του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μ. Νιμιτς, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ» και όχι να απαντά «με ατυχούς έμπνευσης ευφυολογήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (twitter)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΥΠΕΞ, μετά την ιδιαίτερη διάσταση που είχαν δώσει, χθες, στη στάση του Σκοπιανού αντιπροέδρου της Βουλής, εκ μέρους της ΝΔ, οι κ.κ. Κώστας Τασούλας και Γιώργος Κουμουτσάκος, είχε απαντήσει, σήμερα, με ένα tweet: «Hμερομηνία λήξης υποπροϊόντων σκοπιανού αλυτρωτισμού έχει παρέλθει. Xρήση & άκριτη κατανάλωσή τους έχει επικίνδυνες παρενέργειες».

— «Ημερομηνία λήξης υποπροϊόντων σκοπιανού αλυτρωτισμού έχει παρέλθει. Χρήση και άκριτη κατανάλωσή τους έχει επικίνδυνες παρενέργειες»: Mε αυτό το tweet, μία μέρα μετά, και αρκετή δόση καυστικού χιούμορ με δύο αποδέκτες σχολίασε, σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών τη συμπεριφορά του αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην ΥΠΕΞ της πΓΔΜ Α. Μιλόσοσκι σε συγκέντρωση ομογενών του στον Καναδά, συμπεριφορά που είχαν, επίσης, σχολιάσει ασκώντας κριτική στην εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης από την ΝΔ τόσο ο Κώστας Τασούλας όσο και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, δίνοντάς στο θέμα μεγάλη έκταση.

«Τα δικαιώματα, τα συμφέροντα και την ιστορία μας τα προασπίζουμε ασχέτως εσωτερικών συγκυριών. Η πελαγωμένη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οφείλει να συνέλθει και να το κάνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση!» είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων ο κ. Τασούλας.

Σ. Αραβοπούλου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ