Ειδήσεις

ECDC: Στο πράσινο ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα-Καλύτερη η εικόνα της χώρας

Ευχάριστα είναι τα νέα για την χώρα μας από το ECDC, καθώς η Ελλάδα είναι και πάλι στο πράσινο χρώμα όσον αφορά τον δείκτη θετικότητας (κάτω από 4%), ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία, βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, όσον αφορά το testing (με περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους).

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορονοϊού και την θετικότητα, η χώρα μας βρίσκεται στο πορτοκαλί. Με βάση τα δεδομένα για το διάστημα  29 – 6 Μαΐου,  τα οποία αφορούν τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας είναι στο «κόκκινο», εκτός από την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα που βρίσκονται στο «πορτοκαλί».

Όλοι οι χάρτες που δημοσίευσε το ΕCDC
Ευχάριστα είναι τα νέα για την χώρα μας από το ECDC, καθώς η Ελλάδα είναι και πάλι στο πράσινο χρώμα όσον αφορά τον δείκτη θετικότητας (κάτω από 4%), ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία, βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, όσον αφορά το testing (με περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους).

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα κορονοϊού και την θετικότητα, η χώρα μας βρίσκεται στο πορτοκαλί. Με βάση τα δεδομένα για το διάστημα  29 – 6 Μαΐου,  τα οποία αφορούν τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, τα νέα κρούσματα και τον δείκτη θετικότητας, το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας είναι στο «κόκκινο», εκτός από την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα που βρίσκονται στο «πορτοκαλί».

Στον χάρτη που αποτυπώνει τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό, ολόκληρη η χώρα είναι στο πορτοκαλί.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο πράσινο, σε ό,τι αφορά τον δείκτη θετικότητας, καθώς ο δείκτης βρίσκεται κάτω από το όριο συναγερμού του 4% σε όλη την Επικράτεια.

Η Ελλάδα βρίσκεται επίσης στο κορυφαίο επίπεδο της Ευρώπης όσον αφορά στον αριθμό των τεστ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου