Τοπικές Ειδήσεις

Αιτήσεις εισαγωγής στην Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

Σύμφωνα με την απόφαση 50942/Δ2 της 04-05-2020 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την ενημέρωση από τον Διευθυντή ΔΔΕ Δωδεκανήσου κ. Παπαδομαρκάκη Ιωάννη, οι γονείς- κηδεμόνες των μαθητών/τριών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για την Α’ Γυμνασίου, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους κατά το χρονικό διάστημα από 2 μέχρι 29 Μαΐου. Η αίτηση μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: https://forms.gle/GqvwrE1tKfUYkFAg9

Είναι σημαντικό να τονισθούν τα παρακάτω:

· Οι υποψήφιοι μαθητές/μαθήτριες της Ά Γυμνασίου των Μουσικών Σχολείων, δε χρειάζεται να έχουν μουσικές γνώσεις για να συμμετέχουν στις εισαγωγικές εξετάσεις.

· Τα Μουσικά Σχολεία (Γυμνάσια και Λύκεια) είναι δημόσια σχολεία γενικής παιδείας εμπλουτισμένα με μουσικά μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά) και δεν υπολείπονται σε τίποτα των άλλων Σχολείων, αφού οι ώρες των μουσικών μαθημάτων γίνονται επιπλέον.

Η μετακίνηση των μαθητών/μαθητριών μας γίνεται δωρεάν με συγκεκριμένα δρομολόγια και λόγω του διευρυμένου ωραρίου σιτίζονται στην τραπεζαρία του Σχολείου.

· Οι απόφοιτοι του Λυκείου δεν ακολουθούν οπωσδήποτε μουσικές σπουδές, αλλά μπορούν να ακολουθήσουν οποιανδήποτε κατεύθυνση. Οι απόφοιτοι του Σχολείου μας έχουν εισαχθεί σε πανεπιστημιακά τμήματα ιατρικής, πολυτεχνείου, φιλοσοφικής, νομικής, αρχαιολογίας, υπολογιστών, παιδαγωγικών και πολλά άλλα και φυσικά μουσικής τέχνης.

· Το παιδαγωγικό κλίμα, η καθημερινή σχολική ζωή και οι σχέσεις μαθητών/μαθητριών-εκπαιδευτικών- κηδεμόνων, είναι σε άριστο επίπεδο, λόγω και της διαφορετικότητας του Σχολείου.

· Πέρα από την καλλιτεχνική δραστηριότητα που διαρκεί καθ’ όλη τη σχολική περίοδο, το Σχολείο μας δημιουργεί και συμμετέχει σε πλήθος δράσεων σε συνεργασία με όλους τους φορείς του τόπου, αλλά και σημαντικούς φορείς πολιτισμού της Ελλάδας. Βίντεο από το Σχολείο: https://youtu.be/ueKVjgXexrE

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2241065651, 2241067850.

Email: gmousrod@sch.gr .

Ιστοσελίδα: www.musicschoolrhodes.gr

Εκ της Διευθύνσεως

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου