Ειδήσεις

8η φθηνότερη η Ελλάδα μεταξύ 24 ευρωπαϊκών χωρών για διακοπές τον Μάιο

Πολύ φθηνότερα κοστίζει για τους περισσότερους Ευρωπαίους, που επιλέγουν παραδοσιακά την Ελλάδα για τις διακοπές τους, η ξενοδοχειακή διαμονή τον Μάιο στη χώρα μας σε σχέση με το αντίστοιχο κόστος διαμονής σε ξενοδοχεία της πατρίδας τους. Οι Ελληνες ξενοδόχοι διατηρούν και αυτό τον μήνα σε ανταγωνιστικά επίπεδα τις online τιμές τους προκειμένου να ενισχύσουν τις κρατήσεις στις μονάδες τους τόσο από την εγχώρια αγορά όσο και από τις διεθνείς αγορές που προσελκύουν επισκέπτες. Σύμφωνα με στοιχεία της Trivago που παρουσιάζει σήμερα η «Κ», η μέση online ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο για τον Μάιο στην Ελλάδα διαμορφώνεται σε 91 ευρώ έναντι 90 ευρώ τον ίδιο μήνα πέρυσι. Μεταξύ 24 ευρωπαϊκών προορισμών η χώρα μας αποτελεί γι’ αυτό τον μήνα την 8η φθηνότερη επιλογή για ξενοδοχειακή διαμονή. Φθηνότερος προορισμός είναι η Βουλγαρία με μέση ξενοδοχειακή τιμή στα 46 ευρώ και ακολουθούν η Ρουμανία με 56 ευρώ, η Τουρκία με 64 ευρώ, η Πολωνία και η Ρωσία με 67 ευρώ και η Κύπρος με 88 ευρώ.

Ακριβότεροι από την Ελλάδα είναι ανταγωνιστικοί προορισμοί όπως η Πορτογαλία με μέση τιμή στα 108 ευρώ ανά διανυκτέρευση και η Ισπανία με 121 ευρώ. Ως ακριβότερος προορισμός μεταξύ των 24 χωρών εμφανίζεται η Ελβετία με μέση online τιμή στα 196 ευρώ και ακολουθούν η Δανία με 178 ευρώ, η Ολλανδία με 152 ευρώ, η Σουηδία με 151 ευρώ και η Νορβηγία με 149 ευρώ. Επίσης, πολύ φθηνότερη είναι η ξενοδοχειακή διαμονή στη χώρα μας αυτό τον μήνα για τους Γερμανούς και τους Βρετανούς οι οποίοι περιλαμβάνουν την Ελλάδα μεταξύ των πρώτων επιλογών για τις διακοπές τους σε ετήσια βάση. Στη Βρετανία, η μέση online τιμή φθάνει στα 147 ευρώ ανά διανυκτέρευση, ενώ στη Γερμανία στα 113 ευρώ.

Σε επίπεδο πόλεων και οι ξενοδόχοι στην Αθήνα διατήρησαν τις τιμές τους τον Μάιο σε ανταγωνιστικά επίπεδα. Τα στοιχεία της Trivago δείχνουν ότι η μέση online τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο διαμορφώνεται στα 111 ευρώ έναντι 110 ευρώ τον ίδιο μήνα του 2016. Η φθηνότερη πόλη για ξενοδοχειακή διαμονή μεταξύ 50 αστικών δημοφιλών προορισμών στην Ευρώπη είναι πλέον η Κωνσταντινούπολη. Οι ξενοδόχοι της Κωνσταντινούπολης έριξαν τη μέση τιμή στα 56 ευρώ, σε μία προσπάθεια τόνωσης της εισερχόμενης τουριστικής κίνησης. Τόσο η Κωνσταντινούπολη όσο και γενικότερα η Τουρκία έχουν καταγράψει σημαντικές μειώσεις στον αριθμό των ξένων επισκεπτών και στο ύψος των ταξιδιωτικών εισπράξεων λόγω των διαδοχικών τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και της αναταραχής που επήλθε στη γειτονική χώρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Μετά τη Kωνσταντινούπολη φθηνότερες οnline ξενοδοχειακές τιμές γι’ αυτό τον μήνα προσφέρουν η Σόφια και το Βελιγράδι με 58 ευρώ ανά διανυκτέρευση, το Βουκουρέστι με 68 ευρώ και η Βαρσοβία με 71 ευρώ. Ακριβότερος προορισμός είναι το Μόντε Κάρλο με 373 ευρώ ανά διανυκτέρευση και ακολουθούν η Γενεύη με 271 ευρώ, η Βενετία με 255 ευρώ και η Κοπεγχάγη με 232 ευρώ.

Καθημερινή

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου