Αθλητικά

Άνοιξε ο δρόμος για την οικονομική ενίσχυση των προπονητών

Τον δρόμο προς την οικονομική ανακούφιση των προπονητών ποδοσφαίρου, που δεν έχουν άλλα εισοδήματα και έχουν πληγεί σφοδρά από την πανδημία του covid-19, άνοιξαν οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Πανελλήνια Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου, σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία.
Απευθυνόμενη στους Δωδεκανήσιους τεχνικούς, η διοίκηση του Σ.Π.Π.Δ. ενημερώνει για τις λεπτομέρειες, καθώς και για τη συνέχεια των προσπαθειών που καταβάλλονται, ώστε στην πορεία να συμπεριληφθούν, ως δικαιούχοι του επιδόματος, όσο το δυνατόν περισσότεροι. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε:
«Οδηγίες προς όλα τα μέλη του Σ.Π.Π.Δ. για λήψη αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους πεντακοσίων τριάντα τεσσάρων ευρώ (534 €) ανά μήνα, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021
Αγαπητά μέλη,
Μόλις ανοίξει η πλατφόρμα του υπουργείου εργασίας για την υποβολή των αιτημάτων όσων από εσάς δικαιούστε για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021 την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Με βάση το Φ.Ε.Κ. 19ης Μαρτίου 2021 με αρ. Φυλ. 1067 άρθρο 1 παράγραφος γ) και άρθρο 2 και 3.Ειδικά το Άρθρο 2 αναφέρει :
Άρθρο 2 Ύψος, διάρκεια και Προϋποθέσεις Λήψης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού
Τα πρόσωπα του άρθρου 1 είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ύψους πεντακοσίων τριάντα τεσσάρων ευρώ (534 €) ανά μήνα, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021 εφόσον:
α) δεν έχουν σύμβαση εξαρτημένης εργασίας σε κάποιον εργοδότη, κατά τη διάρκεια του ανωτέρω χρονικού διαστήματος,
β) δεν είναι δικαιούχοι και έλαβαν ή λαμβάνουν ή θα λάβουν τακτική επιδότηση ανεργίας από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για το ανωτέρω χρονικό διάστημα,
γ) δεν λαμβάνουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού από οποιαδήποτε αιτία.
Όσοι εκ των εγγεγραμμένων μελών μας (και εφόσον έχουν αποστείλει το ΑΦΜ τους) δεν εμπίπτουν στους παραπάνω περιορισμούς και έχουν δικαίωμα λήψης της αποζημίωσης παρακαλούνται :
Να εισέλθουν (με τους προσωπικούς κωδικούς TAXIS) , ο καθένας ατομικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ειδικού μηχανισμού στήριξης supportemployees.services.gov.gr του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, χωρίς να απαιτείται υπεύθυνη δήλωση εργοδότη.
Εκεί , υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α ́ 75) στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, στο ειδικό έντυπο του παραρτήματος, με τίτλο: «Αίτηση -υπεύθυνη δήλωση εργαζόμενων ειδικών κατηγοριών, οι οποίοι πλήττονται σημαντικά λόγω των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης κορωνοϊού COVID -19, για τη χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ως αποζημίωση ειδικού σκοπού», η οποία συνιστά ταυτοχρόνως και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75), ανά μήνα, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021.
ΠΡΟΣΟΧΗ
ΥΠAΡΧΕΙ ΑΤΟΜΙΚH ΕΥΘYΝΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤAΘΕΣH ΤΩΝ ΑΙΤHΣΕΩΝ.
Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού πραγματοποιείται κατόπιν διασταύρωσης και ελέγχου των στοιχείων των δυνητικά δικαιούχων με τα στοιχεία που τηρούνται στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, στον ΟΑΕΔ, στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου και σχετικά αρχεία λοιπών συναρμόδιων φορέων, σε σχέση με τις υποβληθείσες υπεύθυνες δηλώσεις.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ
νννΠιστεύοντας ότι η ενέργεια αυτή θα έχει συνέχεια (μετά τις πρωτοβουλίες των , (Π.Ε.Π.Π.) & (Π.Σ.Π.Π.Σ) εντός των επομένων ημερών θα αποσταλεί στο Υπουργείο η κατάσταση με όλα τα μέλη της προπονητικής κοινότητας εγγεγραμμένα στα μητρώα μας (προπονητές ποδοσφαίρου , φυσικής κατάστασης ποδοσφαίρου και ποδοσφαίρου Σάλας). Με σκοπό κατόπιν αιτήματος μας εκτός από την παραπάνω κυβερνητική απόφαση και λαμβάνοντας υπόψη την πανδημία που μαστίζει τη χώρα μας και το χώρο μας εδώ και ένα χρόνο, να αιτηθούμε την παροχή βοηθήματος χωρίς προαπαιτούμενα προς όλους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου