ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στα σκαριά νέο σχέδιο για τις μετακινήσεις μετά το lockdown

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΕΛΕΓΧΟΣ
Η ζωή μετά το lockdown θα είναι πολύ δια­φο­ρε­τι­κή. Ακόμα και τα ψώνια, όταν το λια­νε­μπό­ριο ανοί­ξει, θα είναι δια­φο­ρε­τι­κά.

Όπως ανα­φέ­ρει σχε­τι­κό ρε­πορ­τάζ του Mega, oι πο­λί­τες θα ψω­νί­ζουν εντός 2χλμ από την οικία τους ή σε μα­γα­ζιά εντός δήμου. Για πα­ρά­δειγ­μα κά­τοι­κος Αγίου Δη­μη­τρί­ου μπο­ρεί να πάει στο mall της πε­ριο­χής, όχι όμως και κά­ποιος που δεν είναι δη­μό­της του εν λόγω δήμου. Δεν θα επι­τρέ­πο­νται δη­λα­δή οι δια­δη­μο­τι­κές με­τα­κι­νή­σεις.

Η χρήση του κω­δι­κού θα επι­τρέ­πε­ται μόνο μία φορά την ημέρα, για τρεις ώρες και για από­στα­ση εντός 2 χι­λιο­μέ­τρων ή για κα­τα­στή­μα­τα εντός του δήμου κα­τοι­κί­ας.

Σε ποιον αριθ­μό θα στέλ­νου­με μή­νυ­μα

Υπάρ­χει και εδώ μία αλ­λα­γή θα στέλ­νου­με λοι­πόν SMS στο 13032. Το SMS θα έχει διάρ­κεια 3 ώρες, ενώ η δια­φο­ρά με τα μη­νύ­μα­τα στο 13033 είναι ότι θα μπο­ρού­με να στεί­λου­με μόνο μια φορά ανά ει­κο­σι­τε­τρά­ω­ρο.

Αξί­ζει να ση­μειω­θεί πως μο­να­δι­κή εξαί­ρε­ση σε πε­ρι­φε­ρεια­κές κυ­ρί­ως κοι­νό­τη­τες και δή­μους στους οποί­ους μπο­ρεί να μην υπάρ­χει ένα κα­τά­στη­μα για την κά­λυ­ψη κά­ποιας ανά­γκης σε ακτί­να 2 χλμ ή μέσα στο δήμο, θα υπάρ­χει τότε δυ­να­τό­τη­τα να με­τα­κι­νη­θεί κά­ποιος εκτός των προ­κα­θο­ρι­σμέ­νων ορίων.

Οι εξαι­ρέ­σεις

Εν­δέ­χε­ται, ωστό­σο, να υπάρ­χουν «εξαι­ρέ­σεις» στον κα­νό­να των 2 χι­λιο­μέ­τρων.

Αυτές θα αφο­ρούν σε πε­ρι­φε­ρεια­κές κυ­ρί­ως κοι­νό­τη­τες και δή­μους στους οποί­ους μπο­ρεί να μην υπάρ­χει ένα κα­τά­στη­μα που να κα­λύ­πτει κά­ποια ανά­γκη στην ακτί­να 2χλμ ή μέσα στο δήμο, οπότε και θα υπάρ­χει δυ­να­τό­τη­τα να με­τα­κι­νη­θεί κά­ποιος εκτός αυτού.

Εστί­α­ση

Το άνοιγ­μα της εστί­α­σης πη­γαί­νει προς τον Απρί­λιο και συ­γκε­κρι­μέ­να στις τε­λευ­ταί­ες μέρες του μήνα.

Από το Μα­ξί­μου φαί­νε­ται να απο­φά­σι­σαν το άνοιγ­μα πε­ρί­που στα τέλη Απρι­λί­ου, ωστό­σο με πολύ αυ­στη­ρούς κα­νό­νες.

Οι κα­νό­νες θα θυ­μί­ζουν αυ­τούς με τους οποί­ους λει­τουρ­γού­σαν καφέ και εστια­τό­ρια κατά τη διάρ­κεια του κα­λο­και­ριού μέχρι και το κλεί­σι­μό τους στις αρχές Νο­εμ­βρί­ου.

Βέ­βαια, δεν απο­κλεί­ε­ται να απο­φα­σι­στεί το άνοιγ­μα με τρα­πέ­ζια μόνο σε εξω­τε­ρι­κούς χώ­ρους.

Πηγή: Reporter.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.