Αθλητικά

Πειθαρχική Επιτροπή: Το ποινολόγιο του τοπικού

Ανακοινώθηκαν από την ΕΠΣΔ οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπή που αφορούν στις ποινές των ποδοσφαιριστών, στις αποφάσεις επί των απολογιών και στις διαπιστωτικές πράξεις.
Ο Κώστας Καλημέρης που Διαγόρα Βατίου τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές για την αποβολή του στο παιχνίδι με τον Αστέρα Παστίδας.
Από εκεί και πέρα, ο Κλεάνθης τιμωρήθηκε με στέρηση του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα του για δύο αγωνιστικές, ενώ ο πρωτοπόρος Α.Ο Πυλίου με μία αγωνιστική, για τα όσα διαδραματίστηκαν στα παιχνίδια με την Δόξα Καρδάμαινας και τον Ηρακλή Μαριτσών, αντίστοιχα.
Αναλυτικά όλες οι αποφάσεις της Π.Ε.:
Ποινές ποδοσφαιριστών
Αστέρας Παστίδας- Διαγόρας Βατίου στις 29/02 (23η αγωνιστική)
Στον ποδοσφαιριστή του Διαγόρα Βατίου, Κ. Καλημέρη ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο 40 ευρώ για υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή (άρθρο 10’ παρ. 1δ’ περ. Ι και άρθρο 10’ παρ. 2ε’ του Π.Κ.)
Διαγόρας Βατίου- ΑΕΡΑ στις 04/03 (22η αγωνιστική εξ αναβολής)
Στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΡΑ, Μιχ. Φυλακούρη ποινή μιας αγωνιστικής για παράβαση κανόνων παιχνιδιού (εξήλθε του αγωνιστικού χώρου χωρίς την άδεια διαιτητή) (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. ΙΙΙ του Π.Κ.).
Δόξα Καρδάμαινας – Α.Ε. Κως στις 04/03 (Κύπελλο 3η φάση)
Στον ποδοσφαιριστή της Δόξας Καρδλαμαινας, Βησ. Πη ποινή μιας αγωνιστικής για αντιαθλητική συμπεριφορά σε αντίπαλο ποδοσφαιριστή, 2η κίτρινη κάρτα (άρθρο 10’ παρ. 1α’ περ. Ι του Π.Κ.).
Διαπιστωτικές πράξεις (αποβολές παραγόντων- προπονητών)
Βάσει των αναφερόμενων στο υπ’ αριθμ. Νο 182 Φύλλο Αγώνος του διαιτητή της ποδοσφαιρικής αναμετρήσεως μεταξύ των ομάδων Δόξα Καρδάμαινας- Διγενής που διεξήχθη στο γήπεδο Καρδάμαινας στις 29/02/2020, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Δωδεκανήσου και κατ’ εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 1,2,και 3 του άρθρου 8 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σας γνωστοποιούμε με την παρούσα ότι κατόπιν αποβολής από τον αγωνιστικό χώρο του προπονητή του σωματείου Διγενής και δη του δηλωθέντος ως προπονητού αυτού, κ. Σάσα Γιόνοβιτς, με βάση σχετική εντολή του διαιτητή του ανωτέρω αγώνα, έχει επέλθει αυτόματα ο αποκλεισμός του από τον επόμενο ποδοσφαιρικό αγώνα του ως άνω σωματείου.
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 06/04/2020 (άρθρο 23’ παρ. 2α’ του Π.Κ.).
Αποφάσεις επί των απολογιών
Κλεάνθης- Δόξα Καρδάμαινας στις 20/02 (22η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει στο σωματείο του Κλεάνθη την πειθαρχική ποινή της στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα του για δύο αγωνιστικές λόγω υποτροπής και χρηματικό πρόστιμο 150 ευρώ (άρθρο 6’ παρ. α’ και β’ του Π.Κ.).
Α.Ο. Πυλίου- Ηρακλής Μαριτσών στις 22/02 (22η αγωνιστική)
Η Πειθαρχική Επιτροπή δέχεται ότι οι εγκαλούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες σε αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
Επιβάλλει στο σωματείο του Α.Ο. Πυλίου την πειθαρχική ποινή της στέρησης του δικαιώματος να αγωνίζεται στην έδρα του για μία αγωνιστική και χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ (άρθρο 6’ παρ. α’ και β’ του Π.Κ.).
Η Πειθαρχική Επιτροπή σχετικά με τη μη τηλεοπτική κάλυψη του αγώνα ΑΕΡΑ-Φοίβος Κρεμαστής στις 16/02/2020, απαλλάσσει την ομάδα της ΑΕΡΑ από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση.
Χρηματικά πρόστιμα καταβλητέα μέχρι 06/04/2020 (άρθρο 23’ παρ. 2α’ του Π.Κ.).

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου