Αθλητικά

Πρόεδρος ο Πανάγος, νέο γήπεδο και συντήρηση στον Ρ.Ο.Α.

Το Σάββατο 2 Μαρτίου έγινε η τακτική εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του Ροδιακού ομίλου αντισφαίρισης στο Κορακόνερο. Η συμμετοχή των μελών υπήρξε η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών και η διαδικασία ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο αφού φρόντισαν γι’ αυτό ο Πρόεδρος της γενικής συνέλευσης κύριος Ιγνάτιου Χρυσοχός και ο πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής κύριος Γιώργος Σελλάς. Χθες, ο πρώτος σε ψήφους Μιχάλης Πανάγος συγκάλεσε διοικητικό συμβούλιο για τη συγκρότηση σε σώμα. Ο πρόεδρος Μιχάλης Πανάγος, ο ταμίας Ευγένιος Σκουρμαλλάς, ο εφορος υλικού Χαράλαμπος Καβουκλής και ο Α αντιπρόεδρος Ιωάννης Σείτης ανανέωσαν τις θητείες τους ενώ  η κυρία Νάνσυ Πάππου εξελέγη Γενική Γραμματέας. Στους κυρίους Ανδρέα Ιατρού και Βασίλη Αράπη ανατέθηκαν η εφορία εγκαταστάσεων του Κορακόνερο και η Β´ αντιπροεδρία αντίστοιχα. Οι νεοεκλεγέντες Πέτρος Μαυρονικόλας έφορος εγκαταστάσεων Έλλη και Γεώργιος Φώκιαλης έφορος Τένις.

Το πρώτο αυτό συμβούλιο συνέπεσε με την έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου της απόφασης για την διενέργεια διαβαθμικής σύμβασης με το δήμο Ρόδου για την αντικατάσταση της επιφάνειας των δυο γηπέδων στο Έλλη, την κατασκευή ενός νέου χωμάτινου γηπέδου και την επίστρωση ακρυλικού υλικού στα 5 green sets στο Κορακόνερο. Ένα όνειρο χρόνων παίρνει σάρκα και οστά και η χαρά των μελών του Ρ.Ο.Α. δεν κρύβεται. Ο Πρόεδρος του Ρ.Ο.Α. Μιχάλης Πανάγος και η γενική γραμματέας κυρία Νάνσυ Πάππου ευχαρίστησαν τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο αθλητισμού Νίκο Νικολή και τον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο για την εισήγηση τους. Η επέτειος για τα 70 χρόνια του Ρ.Ο.Α. (1949-2019) τιμήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου με το καλύτερο δώρο.

Οι λεπτομέρειες της σύμβασης

Την σύναψη Διαβαθμιδικής Σύμβασης συνεργασίας, με την οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα χρηματοδοτήσει και υλοποιήσει για λογαριασμό του Δήμου Ρόδου το έργο ««Επισκευή – Συντήρηση Εγκαταστάσεων Αντισφαίρισης στις περιοχές Κορακόνερο & Έλλη Δήμου Ρόδου», ενέκρινε  το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη συνεδρίαση της 5ης Μαρτίου 2019, κατόπιν εισήγησης του Εντεταλμένου Αθλητισμού Δωδεκανήσου, Νίκου Νικολή.

Την ένταξη στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας των έργων βελτίωσης των γηπέδων τένις είχε ανακοινώσει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, τον περασμένο Οκτώβριο, με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Τουρνουά Τένις “ITF Junior 2018 Rodos Cup. Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις τένις, το “ΙTF Senior Rhodes Open”, που πραγματοποιήθηκε τον Μάϊο του 2018 και το τριεθνές τουρνουά “3 Nation Rhodes Tennis Cup”, τον Σεπτέμβριο του 2018, όλες στις  εγκαταστάσεις του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης (ΡΟΑ). Μετά και τις παραπάνω διεθνείς διοργανώσεις,  η ανακατασκευή των γηπέδων  τένις έγινε επιτακτική και ο Ροδιακός Όμιλος  Αντισφαίρισης, ζήτησε την παρέμβαση του Περιφερειάρχη,  προκειμένου να  βοηθηθεί η περεταίρω ανάπτυξη του αθλήματος στη Ρόδο.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος βελτίωσης των αθλητικών υποδομών στα νησιά ευθύνης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η οποία αποδεικνύει  εμπράκτως το ενδιαφέρον και τη μέριμνά της για τον αθλητισμό και για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, προκειμένου αυτές να γίνουν περισσότερο ασφαλείς και φιλικές προς τους μικρούς και μεγάλους χρήστες τους.

Βάσει των προβλεπομένων από την Διαβαθμιδική Σύμβαση, ο Δήμος Ρόδου,  εκχωρεί την αρμοδιότητα υλοποίησης του έργου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία αναλαμβάνει και τη χρηματοδότησή του, με το ποσό των Εκατόν Πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000,00 €), συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίο.

Σκοπός του προγράμματος είναι να συντηρηθούν τα εν λόγω γήπεδα και κατ’ επέκταση  ο μεγάλος αριθμός παιδιών που ασχολούνται με  το άθλημα του τένις κι αφετέρου θα βελτιωθούν γενικά οι συνθήκες άθλησης τους.

Η  Διαβαθμιδική Σύμβαση θα υπογραφεί μεταξύ του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου και του Δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου και θα ισχύσει από την ημέρα της υπογραφής της από τα συμβαλλόμενα μέρη, μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου