Τοπικές Ειδήσεις

Δ. Γάκης: «Επαναφέρουμε την αυτοτέλεια των Νοσοκομείων Ρόδου, Κω και Καλύμνου, στηρίζουμε έμπρακτα την Υγεία στη Δωδεκάνησο»

Με υπουργική τροπολογία σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που συζητείται σήμερα στη Βουλή, γίνεται επαναφορά της διοικητικής και περιουσιακής αυτοτέλειας των ΓΝ Ρόδου, ΓΝ − KY Kω και ΓΝ − ΚΥ Καλύμνου.

Για το θέμα αυτό ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης δήλωσε:

«Η επαναφορά της διοικητικής αυτοτέλειας στα Νοσοκομεία της Ρόδου, της Kω και της Καλύμνου, αποτελεί μια ουσιαστική πράξη στήριξης του ρόλου του εθνικού συστήματος υγείας στα Δωδεκάνησα. Ανταποκρίνεται στις ανάγκες για ουσιαστική αποκέντρωση, δίνει ρόλο στις τοπικές κοινωνίες της Κω και της Καλύμνου να σχεδιάζουν σε θέματα Υγείας σύμφωνα με τις υγειονομικές και κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων τους. Δίνει μια προοπτική αναβάθμισης των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας των κεντρικών Νοσοκομείων της Δωδεκανήσου.

Με τη ψήφιση της τροπολογίας, που λαμβάνει υπόψη τα δημογραφικά και άλλα ειδικά χαρακτηριστικά της Δωδεκανήσου, θα προχωρήσει πιο γρήγορα ο εξορθολογισμός και η καλύτερη οργάνωση των τμημάτων των Νοσοκομείων στη Ρόδο, στην Κω και στην Κάλυμνο, που έχει ξεκινήσει προγραμματισμένα το Υπουργείο Υγείας, σε ανταπόκριση των αιτημάτων των νησιωτών και των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία της Δωδεκανήσου.

Θέλω με την ευκαιρία να σημειώσω, ότι από την πρώτη στιγμή της διοικητικής ενοποίησης των Νοσοκομείων, ο στόχος μας ήταν η αλλαγή του μοντέλου διοίκησης, για ένα ολοκληρωμένο, λειτουργικό και καλά στελεχωμένο δημόσιο σύστημα υγείας στη Δωδεκάνησο, που να διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας του προσωπικού των Νοσοκομείων στα νησιά και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας τόσο στους πολίτες της Δωδεκανήσου, όσο και στους επισκέπτες που διπλασιάζουν τον πληθυσμό του νησιωτικού μας συμπλέγματος κατά την θερινή περίοδο. Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που οι προσπάθειες όλων όσοι πιστέψαμε σ’ αυτή την ανάγκη αλλαγής, με τη διοικητική και περιουσιακή αυτοτέλεια των Νοσοκομείων στη Δωδεκάνησο (από τον Ιούλιο 2013 είχαμε καταθέσει στο Κοινοβούλιο σχετική ερώτηση με θέμα τη αναβάθμιση των Νοσοκομείων Ρόδου, Κω και Καλύμνου), δικαιώνονται σήμερα με τον καλύτερο τρόπο».

***

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου