«Κινητικότητα» σημειώνεται από την ΔΕΡΜ Α.Ε. όσον αφορά την δρομολόγηση μιας σειράς διαγωνισμών για παρεμβάσεις και αναθέσεις έργων που η αξιοποίησή τους έχει πολύ μεγάλη σημασία για την δημοτική αρχή Ρόδου.
Χτες, συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΡΜ Α.Ε. με θέμα την προκήρυξη διαγωνισμού για την αξιοποίηση  των εγκαταστάσεων του Προφήτη Ηλία.
Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος της ΔΕΡΜ Α.Ε. κ. Γιώργος Κακούλης: «Η απόφαση ελήφθη ομοφώνως και αφορά την προκήρυξη διαγωνισμού για την αξιοποίηση –συνολικά- των εγκαταστάσεων του Προφήτη Ηλία, προκειμένου να προχωρήσουμε άμεσα σε πλειοδοτικό διαγωνισμό. Αυτό αφορά την αξιοποίηση του ιστορικού τουριστικού συγκροτήματος που περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία ‘Έλαφος’, ‘Ελαφίνα’ και ‘Ελαφάκι’. Η προκήρυξη θα βγει στον ‘αέρα’ μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός».
Όπως έγραψε η «δ», η ΔΕΡΜ ΑΕ, που έχει αναλάβει την διεκπεραίωση της διαδικασίας, θέτει ως προϋπόθεση για την μίσθωση των δύο ακινήτων σε ιδιώτη, να επενδυθεί κατ’ ελάχιστον το ποσό των 800.000 ευρώ για την αποκατάστασή τους και να καταβληθεί ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ περίπου για την αγορά των παγίων τους.
Σε ό,τι αφορά το ετήσιο μίσθωμα αυτό θα υπολογίζεται σε ποσοστό της τάξεως του 10 με 12% επί του κύκλου εργασιών του μισθωτή με ελάχιστο προβλεπόμενο έσοδο το ποσό των 250.000 ευρώ.
Η επιχείρηση θα αναλάβει την αποκατάσταση του προβλήματος που υφίσταται στην υδροδότηση των ακινήτων, ενώ η μίσθωση θα έχει 20ετή διάρκεια.
Σε κάθε περίπτωση οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν άμεσα από την ΔΕΡΜ ΑΕ, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 6 ξενοδοχειακές εταιρείες.
Θυμίζουμε ότι με απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού χαρακτηρίστηκε ως ιστορικός τόπος το τουριστικό συγκρότημα.

Άλλες προκηρύξεις – παρεμβάσεις
Την ίδια ώρα, η ΔΕΡΜ Α.Ε. ετοιμάζει κι άλλες προκηρύξεις για την εκμίσθωση και παραχώρηση προς εκμετάλλευση καταστημάτων που διαχειρίζεται.
Μετά τον πρόσφατο διαγωνισμό για την εκμίσθωση του αναψυκτηρίου στην πλατεία Χριστοφόρου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, που βρίσκεται απέναντι από το Νεώριο, μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται η προκήρυξη και για το κατάστημα «Όασις», που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κοδριγκτώνος και Βενετοκλέων, προκειμένου να παραχωρηθεί η χρήση του.
Όπως είναι γνωστό, γι αυτό το ακίνητο, εμπλέκεται το Υπουργείο Πολιτισμού το οποίο το έχει παραχωρήσει στο Δήμο Ρόδου. Το κατάστημα παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια, και θα λειτουργήσει ως εστιατόριο υπό μορφή παραχώρησης και όχι εκμίσθωσης. Η ΔΕΡΜ Α.Ε. θέλει να είναι έτοιμο για να λειτουργήσει την φετινή τουριστική σεζόν, ώστε να μπορέσει αφενός να αξιοποιηθεί και αφετέρου να έχει τα προσδοκώμενα έσοδα.
Παράλληλα, η ΔΕΡΜ Α.Ε. ολοκλήρωσε την εργολαβία για μια σειρά από παρεμβάσεις στις «Πηγές Καλλιθέας» ενώ είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την αναβάθμιση των WC του μνημείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταβιβάστηκε στην ΔΕΡΜ Α.Ε. και η σχετική έγκριση από την αρχαιολογία και μέχρι τον προσεχή Μάρτιο θα είναι έτοιμο να δεχτεί τους ξένους επισκέπτες μας.
Επιπλέον, έγιναν παρεμβάσεις στην Κοιλάδα Πεταλούδων για την αναβάθμιση των δικτύων των τηλεπικοινωνιών και την αντικατάσταση των παλαιών ηλεκτρικών πινάκων στα καταστήματα της περιοχής.
Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Κακούλη αυτή την περίοδο η ΔΕΡΜ Α.Ε. έχει δώσει προτεραιότητα στα τρέχοντα ζητήματα που αφορύν την καθημερινότητα και την γενικότερη προετοιμασία ενόψει της τουριστικής περιόδου για μια σειρά από θέματα όπως π.χ. οι διαγωνισμοί για τις προμήθειες κ.λπ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ