Ειδήσεις

Κ. Ταρασλιάς: «Πήρα τις αποφάσεις μου με πολιτικά κριτήρια»

Την ένταξή του στον συνδυασμό που συγκροτεί ο πρώην δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζής Χατζηευθυμίου, ανακοίνωσε χθες, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αίθουσα εθιμοτυπίας του Δημαρχείου, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Κώστας Ταρασλιάς.

«Είχα ανακοινώσει πως με ενδιέφερε να μετέχω στις δημοτικές εκλογές, ως επικεφαλής παρατάξεως, με την προϋπόθεση πως το μοναδικό ζήτημα που θα ανέκυπτε θα ήταν η μετακίνηση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Σήμερα, όμως, διαμορφώνεται μια άλλη κατάσταση», δήλωσε ο κ. Κώστας Ταρασλιάς και πρόσθεσε πως σε επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής της παρατάξεως «Η Ρόδος Μπροστά» κ. Γιώργο Χατζημάρκο τον ενημέρωσε, πως δεν θα ακολουθηθούν διαδικασίες για τις εκλογές.

«Έχοντας μπροστά μας ένα διαμορφωμένο σκηνικό, όπου πολλοί υποψήφιοι ζητούν την ψήφο του κόσμου, εκτίμησα πως η δική μου παρουσία θα μπορούσε να εστιαστεί σε θέματα που αφορούν το νησί. Μετά από τρισήμισι χρόνια λειτουργίας του Καλλικράτη θα πρέπει να υπάρχει μια αυτοδιοικητική πρόταση που θα συμβάλει στο να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν», δήλωσε ο κ. Κ. Ταρασλιάς και πρόσθεσε πως μέχρι σήμερα οι υποψήφιοι κάνουν αγώνα μόνο για να κλείσουν τα ψηφοδέλτιά τους. Ο κ. Ταρασλιάς δήλωσε πως μένει ανοικτό ακόμη και το θέμα της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Ρόδου.

«Πρέπει να εξετάσουμε τις προτάσεις και τα χαρακτηριστικά του επόμενου δημάρχου προκειμένου να προχωρήσει μπροστά το νησί μας. Μείζον θέμα είναι η οργάνωση του Δήμου – κυβερνείου χωρίς να ξεχαστούν οι κοινότητες.

Δεν είναι μόνο το θέμα της καθημερινότητας. Αναφέρομαι σε ένα γενικότερο έλλειμμα δημοκρατίας και στο κατά πόσο οι άνθρωποι μας, όχι μόνο στα χωριά αλλά και στην πόλη συμμετέχουν στην ΤΑ», τόνισε ο κ. Ταρασλιάς και πρόσθεσε πως στο πρόσωπο του κ. Χατζή Χατζηευθυμίου είδε πως συγκεντρώνονται όλα τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου που αγαπά τον τόπο του και έχει σχέδιο για να τον οδηγήσει μπροστά.

«Είχα την τιμή να έχω συνεργασία με υποψηφίους στον πρώτο και στο δεύτερο βαθμό. Όλοι είναι άνθρωποι υψηλού κύρους και επιπέδου. Η επιλογή μου έχει να κάνει με τα πολιτικά χαρακτηριστικά.

Δεν πρέπει να υπάρχουν εξαρτήσεις από άλλα κέντρα. Χρειαζόμαστε ανθρώπους με αντανακλαστικά που θα προχωρήσουν τα έργα και θα δώσουν προσοχή στον τουρισμό, στην πρόνοια, στον πρωτογενή τομέα και στον πολιτισμό. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα βρήκα στον κ. Χατζηευθυμίου. Αυτός είναι ο λόγος που συντάχθηκα μαζί του. Μπορεί τις επόμενες ημέρες άτομα με συναφείς απόψεις να θελήσουν να βρεθούν κοντά του. Αυτό μπορούν να πράξουν και τα στελέχη της παρατάξεως του κ Γιώργου Χατζημάρκου», είπε ο κ. Ταρασλιάς, που εκφράστηκε πολύ θετικά και για την προηγούμενη θητεία στο Δήμο του κ. Χατζηευθυμίου.

Σε ερώτηση αν είναι ανασταλτικός παράγοντας το γεγονός ότι η ΝΔ θα στηρίξει στις εκλογές τον κ. Στράτο Καρίκη, ο κ. Ταρασλιάς δήλωσε:
«Είχα την τιμή να μου απευθύνουν κάλεσμα κάποιοι άνθρωποι. Θα μπορούσα να σιγουρέψω την εκλογή μου. Με το να είμαι στέλεχος της ΝΔ από τα παιδικά μου χρόνια το μόνο που έμαθα ήταν να διαχειρίζομαι ήττες. Όμως αυτό που σίγουρα μου έχουν αναγνωρίσει και οι πολιτικοί μου αντίπαλοι είναι πως έμεινα πιστός στις αρχές μου. Η ΝΔ οφείλει να μείνει μακριά από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ο αγώνας θα πρέπει να επικεντρωθεί μόνο στο β βαθμό και στις ευρωεκλογές. Η ΝΔ πρέπει να εστιάσει στην πρόταση και στο ποιος μπορεί να λειτουργήσει με πολιτικά χαρακτηριστικά. Οι εκλογές είναι ένας αγώνας όχι για να εκλέξουμε κυβέρνηση αλλά για τη Ρόδο, που αγαπάμε όλοι».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει συνεργασία με τον κ. Καρίκη, ο κ. Ταρασλιάς δήλωσε:
«Ο κ. Χατζής Χατζηευθυμίου έχει απευθύνει και προσωπικό κάλεσμα στον κ Καρίκη. Ο κ. Καρίκης έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει το Δήμο. Αυτό είναι θεμιτό. Ο καθένας βάζει τα όρια του και τολμά. Το ζητούμενο για τον υποψήφιο δεν είναι η καλοσύνη του. Καλός άνθρωπος ήταν και ο κ. Κουσουρνάς. Αυτό που έκρινε την πορεία του και τον οδήγησε στην απόφαση να μην κατέβει στις εκλογές ήταν το ό,τι δεν κατάφερε να συγκροτήσει ομάδες που θα οδηγούσαν το νησί σε μια καλύτερη κατάσταση. Ο κ. Χατζής Χατζηευθυμίου έχει τέτοια δυναμική και γνωρίζω πως θα φθάσει τον αγώνα μέχρι τέλους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου