Υπερσύγχρονο πολυιατρείο αστικού τύπου ετοιμάζεται να δημιουργήσει στους χώρους του παλαιού νοσοκομείου Ρόδου το υπουργείο Υγείας.

Αυτό δήλωσε στη “δ” ο υποδιοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου κ. Χ. Πλάτσης με την προσθήκη ότι οι διαδικασίες προχωρούν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

«Εμείς προχωράμε κανονικά στα σχέδια με βάση την απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Α. Γεωργιάδη. Ετοιμάζουμε τώρα τον οργανισμό λειτουργίας του πολυϊατρείου, που θα στεγαστεί στους χώρους του παλαιού νοσοκομείου», δήλωσε ο κ. Χ. Πλάτσης και πρόσθεσε πως σε λίγο καιρό οι τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας θα έχουν τελειώσει και τα σχέδια του ιατρείου.

Σε ερώτηση αν θα πρέπει να στεγαστούν στους χώρους του παλαιού νοσοκομείου και υπηρεσίες των δικαστηρίων, ο κ. Πλάτσης δήλωσε:

«Αν περισσέψουν χώροι είναι πιθανό να στεγαστούν και υπηρεσίες της Δικαιοσύνης. Ενδέχεται όμως να μην συμβεί αυτό. Μπορεί να χρησιμοποιήσουμε και τα 5.000 τμ και όχι μόνο τα 3.000 τμ. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια πολύ σύγχρονη δομή που θα καλύπτει τις ανάγκες του πληθυσμού και θα αντέξει και το βάρος της τουριστικής κίνησης».
Σε ερώτηση αν θα λειτουργήσει σε ένα ή τρεις μήνες η νέα δομή, ο κ. Πλάτσης δήλωσε πως τέτοια πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει.

“Δουλεύουμε πυρετωδώς για να ολοκληρωθεί ο οργανισμός του ιατρείου και τα σχέδια. Σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμα όλα. Στη συνέχεια θα γίνει διαγωνισμός προκειμένου να προχωρήσουμε στις επισκευές των χώρων του παλαιού νοσοκομείου”, δήλωσε ο κ. Πλάτσης και πρόσθεσε πως στη συνέχεια θα προκηρυχθούν και οι θέσεις του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Θα προκηρυχθούν και νέες θέσεις. Υπάρχει το προσωπικό από τα εργαστήρια του πρώην ΕΟΠΥΥ που υπέβαλε αιτήσεις. Το τοπίο θα είναι απόλυτα ξεκάθαρο στο τέλος Μαρτίου», τόνισε ο κ. Πλάτσης.

Σε ερώτηση σχετικά με την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ο κ. Πλάτσης δήλωσε πως οι ανάγκες θα καλύπτονται προσωρινά από το νοσοκομείο Ρόδου.

Να σημειωθεί πως στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χ. Αθανασίου στη Ρόδο αποφασίστηκε να συνεργαστούν τα στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών των δύο υπουργείων προκειμένου να στεγαστεί το πολυιατρείο αλλά και το Εφετείο Δωδεκανήσου στους χώρους του παλιού νοσοκομείου. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην φραστική αντιπαράθεση που είχε με στέλεχος του υπουργείου Υγείας για το θέμα αυτό. «Δεν μπορούν να διευθετούν ζητήματα που μας αφορούν χωρίς να μας υπολογίζουν», τόνισε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

ΔΗΛΩΣΗ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΥ
Ο καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός έκανε χθες την ακόλουθη δήλωση:
«Σήμερα είναι ιστορική στιγμή για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα γιατί πρώτη φορά στο Νοσοκομείο μας άρχισαν να γίνονται στεφανιογραφίες και από τη Δευτέρα και αγγειοπλαστικές (μπαλονάκι).

Έτσι κατά τον καλύτερο τρόπο θα αντιμετωπίζονται τα εμφράγματα, με προοπτική η διαδικασία του εμφράγματος να σταματά και να αποφεύγεται η νέκρωση της καρδιάς. Με συνεχή εποπτεία της πανεπιστημιακής κλινικής του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ θα επιχειρηθεί και αντικατάσταση βαλβίδων της καρδιάς χωρίς εγχείρηση. Όμως το μεγάλο επίτευγμα είναι ότι αν ένας άρρωστος προσέλθει στο νοσοκομείο σε προεμφραγματική κατάσταση ή λίγη ώρα μετά από την έναρξη του εμφράγματος, θα μπορεί τελικά να αποφύγει την εγκατάσταση του εμφράγματος.
Η Ρόδος διευκολύνει αυτές τις περιπτώσεις γιατί οι αποστάσεις μέσα στην πόλη είναι μικρές και μέσα σε λίγα λεπτά, αυτός που αισθάνεται έναν πόνο στην καρδιά, θα μπορεί να διακομίζεται στο Νοσοκομείο μας και να τυχαίνει της ανάλογης φροντίδας.

Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που είδα να πραγματοποιείται αυτή η αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας και θα είμαι ακόμα πιο ευτυχής όταν αρχίσει να λειτουργεί και το Ογκολογικό Κέντρο, που φαίνεται να είναι και αυτό πολύ κοντά, για την αντιμετώπιση του καρκίνου, με ακτινοθεραπείες.

Θεωρώ ότι η αναβάθμιση αυτή του Νοσοκομείου μας θα του εξασφαλίσει κάλυψη των κλινών του 100% γιατί σήμερα η πληρότητά του κυμαίνεται στο 50%, αφού οι συμπατριώτες μας καταφεύγουν στα μεγάλα νοσοκομεία των Αθηνών, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις καρδιοπάθειες και τους καρκίνους, που είναι οι πρώτες αιτίες θανάτου στη χώρα μας και φυσικά στη Δωδεκάνησο.»

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ