Απορρίφθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου το αίτημα αναστολής της ποινής φυλάκισης 5 ετών μετατρέψιμης προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματικής ποινής ύψους 2.000 ευρώ, που επιβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2016, από το ίδιο δικαστήριο, σε έναν 65χρονο εστιάτορα, κάτοικο Κοσκινού, που κρίθηκε ένοχος για απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης (κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως) παράνομη κατοχή κυνηγετικού όπλου, παράνομη κατοχή πυρομαχικών και παράνομη οπλοφορία.
Ο κατηγορούμενος είχε απαλλαγεί από την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω τον Οκτώβριο του 2015, με απόφαση που είχε ληφθεί κατά πλειοψηφία και είχε κριθεί ένοχος για τις λοιπές πράξεις.
Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επανεξέτασε ωστόσο συνολικά την υπόθεση μετά την άσκηση εφέσεως υπέρ του νόμου κατά του απαλλακτικού σκέλους της από τον Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου και τον έκρινε ένοχο.
Ο κατηγορούμενος, που έχει ασκήσει αίτηση για την αναίρεση της υπόθεσης, η οποία συζητείται την 7η Μαρτίου 2018, χθες δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του κ. Κ. Ταμπάκη, ζήτησε την αναστολή της ποινής του.
Ο κατηγορούμενος, συνελήφθη από αστυνοµικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου την 23η Μαρτίου 2009 και ώρα 20:30.
Σύµφωνα µε καταγγελία δύο Αλβανών, ο κατηγορούµενος την 23-03-2009 και περί ώρα 18.00 περίπου µετέβη µε το αυτοκίνητό του στην περιοχή Προφήτης Hλίας στα Koσκινού και αφού αποβιβάστηκε από αυτό κατευθύνθηκε προς το µέρος, όπου εργαζόταν και άρχισε να τους βρίζει και να τους απειλεί, µε τις φράσεις «θα σας σκοτώσω παλιοαλβανοί».
Aκολούθως φέρεται να κατευθύνθηκε στο πίσω µέρος του αυτοκινήτου του και αφού πήρε ένα κυνηγετικό όπλο, τους σηµάδεψε και πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον τους µε “ανθρωποκτόνο πρόθεση”, χωρίς όµως να τραυµατιστεί κανείς από αυτούς γιατί πρόλαβαν και καλύφθηκαν πίσω από ανεγειρόµενο τοιχίο οικοδοµής, προκειµένου να αποφύγουν τα σκάγια.
Στο σηµείο έφτασαν αστυνοµικοί, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί, αναζήτησαν τον δράστη και αφού τον εντόπισαν στα Kοσκινού, τους παρέδωσε την κυνηγετική καραµπίνα µάρκας Luigi Franchi Spa µε αριθµό U 23773, την οποία κατείχε χωρίς την προβλεπόµενη άδεια από την αρµόδια Aστυνοµική Aρχή, εντός της οποίας βρέθηκαν δύο φυσίγγια.

Eπίσης ο ίδιος δράστης καταγγέλθηκε ότι την 22-03-2009 και περί ώρα 10.00 µετέβη στο ίδιο ως άνω σηµείο, όπου εργαζόταν οι Αλβανοί και απρόκλητα άρχισε να τους απειλεί λέγοντάς τους «θα δείτε τι θα κάνω», «θα σας σκοτώσω», προκαλώντας τους έτσι τρόµο και ανησυχία.
Ο ίδιος αρνήθηκε τις αποδιδόµενες σε αυτόν κατηγορίες και καταµήνυσε τους αλλοδαπούς για ψευδή καταµήνυση και συκοφαντική δυσφήµιση καθώς και έναν 59χρονο, συνταξιούχο, ως ηθικό αυτουργό.
Αξίζει να σηµειωθεί ότι µια µάρτυς κατηγορίας, που πρότειναν οι φερόµενοι ως θύµατα, κατέθεσε ότι δεν άκουσε τους πυροβολισµούς.
Υποστήριξε ότι πρόκειται για μια σκευωρία, που στήθηκε σε βάρος του επειδή είχε προβεί σε καταγγελίες για αυθαίρετη δόμηση σε ιδιοκτήτη όμορου οικοπέδου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ